Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel: “Gayrimenkul satışında amacımız SGK ve vergi borçlarımızdan kurtulmak”

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Yalova Belediye Meclisi’ne gayrimenkul satışları hakkında bilgi verdi. Gürel, “Gayrimenkul satışındaki amacımız SGK ve Vergi Dairesine olan borçlarımızdan kurtulmaktır” dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 16:14

Yalova Belediye Meclisi ekim ayı olağan toplantısı Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis gündeminde yer alan ve belediyeye ait gayrimenkullerin satışı için meclisten onay isteyen Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel bu satışlarla ilgili olarak da meclise bilgilendirmelerde bulundu. Yalova Belediyesi’nin gayrimenkul satışının altına SGK ve Vergi Dairesine olan borçlardan kurtularak belediyenin elini rahatlatmak olduğunu ifade eden Gürel, “Amacımız SGK ve vergi borçlarımızı sıfırlamak.

Bu borçlar bizim mahalli idareler payımızdan kesiliyor. Biz elbette bunu düşürmeye ve nakit akışımızı daha olumlu hale getirmeye çalışıyoruz. Mesela geçen ay 80 milyon lira olan mahalli iradeler payımız 44 milyon lira civarında geldi. Bu ay 75 milyon tahakkuk eden pay vardı. Muhtemelen 38 milyon TL gelecek. Bu kesinti olunca ödemelerimizi ve maaşlarımızı düzenli yapamıyoruz. Gayretimiz bu nedenli. Bizim net maaş giderimiz 60 milyon lira brütü ise 105 milyon lira bu vergi dilimine göre de değişiyor. Dolayısıyla İller Bankası payımız ne kadar düşük olursa maaşları vermekte ve ödemeleri yapmakta zorlanıyoruz. İşte bu amaçla elimizi rahatlatmak adına elimizdeki gayrimenkuller satışa çıkartıyoruz. Bu gayrimenkullerin listesini de SGK ve Vergi Dairesine liste olarak da sunduk. Her iki kurum da bizden meclis kararı istedi. Gayrimenkullerimizi SGK ve Vergi Dairesine teklif etmemizin ve satışa çıkartmamızın nedeninin SGK ve vergi borçlarımızı sıfırlamak olduğunu halkımızın bilmesi lazım. Önümüzdeki günlerde SGK ve Vergi Dairesi Genel Müdürlükleri kıymet takdir komisyonları vasıtası ile tekliflerimizi değerlendirip bir karara varacak. İnşallah olumlu bir sonuç çıkar ve biz de 20 küsur yıldır biriken borçlarımızdan kurtuluruz” dedi.