‘Yalova Aronya’sı Türkiye'nin her yerine dağılıyor

Yalovalı kadın girişimcilerin kurduğu Marcel Aronya ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, organik aronya ve tıbbi aromatik bitkilerden ürettiği ürünleri ülkedeki bir çok noktaya gönderiyor

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2023 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2023 15:16
https://www.yalovahayat.com/

Kooperatif, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı desteğiyle kurduğu tesiste ürettiği aronya ve tıbbi aromatik bitki içerikli ürünleri, toptan ve perakende olarak satışa sunuyor. Kooperatifin ürettiği ürünler arasında aronya reçeli, un, sirke, çay, ekinezya, melisa, oğul otu, biberiye, aynısefa gibi ürünler yer alıyor.

Kooperatifin yöneticileri, Türkiye'nin zengin bir coğrafyada yer aldığını belirterek, "Biz bir arada olup önce bu gücü birbirimize vermek, sonra da diğer çiftçilere bu konuda yardımcı olabilmek istiyoruz. Ya kendi kooperatiflerini kurmalarına yardımcı olmak ya da bize katılacaklarsa hep beraber yürümek istiyoruz” dediler

Kooperatifin yeni hedeflerinin güneş enerjili kurutma tesisi kurmak olduğunu dile getiren kooperatif yöneticileri, patent başvurusunda bulundukları öğütülmüş aronyanın özellikle sanayide çok faydalı olacağına inandığını ifade ettiler.

Kooperatif, kısa sürede elde ettiği başarılarla, kadın girişimciliğinin Türkiye'de gelişimine önemli katkılar sağlıyor. Kooperatifin, gelecekte daha da büyüyerek, ürünlerini yurt dışına da ihraç etmesi bekleniyor.