Veliler karanlığa isyan ediyordu! Kış saati uygulaması geri mi geliyor?

Özellikle geçtiğimiz yıl sabah erken saatte okula giden çocukların velileri tarafından büyük tepkilere yol açan kış saati uygulamasının kaldırılması konusu yeniden gündeme geldi. Türkiye’de 2016 yılında yaz ve kış saati uygulamasını sona erdirilmesi kararı ile yıl boyunca aynı saat dilimi kullanılmaya başlandı. Kış aylarının yaklaşmasıyla sabahları yaşanan karanlık hava, saatlerin geri alınması konusunu yeniden gündeme getirdi. Peki, kış saati uygulaması geri mi gelecek? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 12:05

Çocuğu okula giden velilerin en büyük şikayetlerinden biri de kış saati uygulamasının kaldırılmış olması. 2016 yılında alınan kararla birlikte Türkiye'de yaz ve kış saati uygulamasına son verildi ve o tarihten bu yana ülke genelinde yıl boyunca aynı saat dilimi (GMT+3) kullanılıyor.

Fakat öğrenciler ve çalışanlar, özellikle kış aylarında sabah saatlerinde karanlıkta okula ve işe gitmenin güvenlik ve verimlilik açısından zorluklar yarattığını sık sık dile getiriyor. Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte sabahlar giderek daha karanlık hale geliyor, bu da saatlerin geri alınması konusunu yeniden gündeme getirdi.

KIŞ SAATİ UYGULAMASI GERİ Mİ GELİYOR?

2016 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla yaz ve kış saati uygulaması ülke genelinde sona erdirildi. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yıl boyunca yaz saati uygulamasının (GMT+3) devam ettirilmesi kararlaştırıldı. 07/09/2016 tarihli 2016/9154 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile Türkiye'de yaz saati kalıcı hale getirildi. O tarihten itibaren kış saati uygulaması kalktı.

Özellikle velilerin geçen yıl fazlasıyla tepki gösterdiği konuya ilişkin bu yıl bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı merak konusuydu. Bu yıl için kış saati uygulamasına geçileceğine dair şimdiye kadar resmi bir açıklama yapılmadı, dolayısıyla saatlerin geri alınması şimdilik beklenmiyor.

Hilal Baldemir