Vekil Ahmet Büyükgümüş, ABD ziyaretinde Kurtulmuş’a eşlik etti

AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile birlikte, NATO Parlamento Başkanları Zirvesi dolayısıyla gittikleri ABD'nin başkenti Washington'da, Amerika Diyanet Merkezi'ni ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 14:12
https://www.yalovahayat.com/

Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından Amerika Diyanet Merkezi'nde düzenlenen programda, ABD'deki Türklerle ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş de eşlik etti. Amerika’da yaşayan Türklerle sohbet eden Büyükgümüş, onların sorun ve taleplerini de dinledi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise burada Amerika’daki Türk toplumu temsilcilerine hitap etti. Dünyada insanlık tarihinin en önemli türbülanslarından birisinin yaşandığını dile getiren Kurtulmuş, iklim değişikliklerinden göçmen sorunlarına, küresel olarak yaşanan gelir dağılımı adaletsizliklerinden çatışmalara kadar birçok bölgede önemli değişimlerin bulunduğunu belirtti.

Çok kutuplu yeni bir dünya sisteminin başladığına işaret eden Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Dünyanın her bölgesinde, her yerinde sadece bir ülkeye ya da birkaç ülkenin yönlendirdiği bir dünya değil, tam tersine güç merkezlerinin birbirleriyle kıyasıya yarıştığı ortamların olduğunu görüyoruz. Bu çok kutupluluk, ekonomiden toplumsal yapılara, teknolojinin gelişmesinden askeri dengelere kadar birçok alanda önümüze yeni imkanlar, tehditler ve fırsatlar çıkaracak. Dolayısıyla önümüzdeki dönemin bu çok kutupluluğunu iyi algılamak, iyi anlamak ve ona göre mücadele etmek durumundayız.

Türkiye olarak dünyanın en zor bölgesinde yaşıyoruz. Bir tarafımızda Karadeniz var; işte Rusya-Ukrayna arasındaki savaş. Güneyimizde Orta Doğu var, hemen bir sınırlarımızın güneyinde vekalet savaşlarının ürünleri olan terör örgütleri var. Doğu Akdeniz'deki, Kafkaslar'daki gelişmeler var. Dünyanın bütün bu çatışma ve bir takım gerilim alanlarının ortak noktasında Türkiye var. Bu dönem Türkiye için aynı zamanda büyük bir fırsatı da ortaya koymaktadır. Güçlü Türkiye, güçlü toplum anlayışıyla önümüzdeki döneme çok daha güçlü bir şekilde giriyoruz. Türkiye olarak karşımıza çıkan bir takım tehditlerden yılarak ve bir takım gelişmelerden çekilip geri adım atarak değil, önümüzdeki fırsatları değerlendirerek yolumuza devam edeceğiz."