Vali Kaya Dünya Gıda Günü dolayısıyla esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi

16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Selçuk Yaman, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Tırnakçı ve teknik personellerin katılımıyla, İstanbul Caddesi’nde başta fırınlar olmak üzere gıda üretim yerleri ve işletmeler ziyaret edildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 11:35

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), 1945'te kurulduğu tarih olan 16 Ekim'i Dünya Gıda Günü (DGG) olarak 150'den fazla ülkede çeşitli etkinliklerle kutlamaktadır. Her yıl farklı bir temayla kutlanan Dünya Gıda Gününün bu seneki sloganı ‘Gıda Hakkı’ olarak belirlendi. Bu kapsamda Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya; Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Selçuk Yaman, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Tırnakçı ve teknik personeller ile birlikte İstanbul Caddesi'nde bulunan başta fırınlar olmak üzere gıda üretim yerlerini ziyaret etti. Vali Kaya ziyaretlerinde, esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek Dünya Gıda Gününün önemine değindi ve gıdanın ülkemiz için ne kadar değerli olduğunu aktardı.

Bu anlamlı günde gerçekleştirilen ziyaretler hem gıda üreticileriyle dayanışma sağlamak hem de tüketicilere sağlıklı ve güvenli gıda temin edilmesinin önemini hatırlatmak amacıyla önem taşıdı.

Vali Kaya, esnafların gösterdiği özveri için teşekkür ederek, Dünya Gıda Günü'nün tüm dünyada gıda üretimi ve tüketimi konusunda farkındalık yaratmasını diledi. Tarım ve Orman İl Müdürü Selçuk Yaman da esnafa hayırlı işler diledi ve esnaftan gıda sektöründe yaşanan sorunları dinleyerek not aldı, çözüm önerileri üzerine istişarelerde bulundu. Yaman, “Dünya Gıda Günü, gıda üretimi ve güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak için önemli bir fırsat. Yalova, tarımsal potansiyeli yüksek bir il ve biz de bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için il genelinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Esnafımızın, sağlıklı ve kaliteli gıda üretimine katkısı büyük. Bu nedenle kendilerine teşekkür ediyor çalışmalarında kolaylıklar diliyoruz’’ diye belirtti.

Murat Can Aytemur