Vali Kaya, Bayraktepe heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu: Gereken tüm tedbirler alınacak

Yalova’nın Bayraktepe Mahallesi’nde yaşanan heyelanla ilgili kurum müdürleri ile bölgeye giden Vali Dr. Hülya Kaya, gereken tüm önlemlerin alınacağını ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2024 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2024 15:45

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel Bayraktepe Mahallesi'nde yaşanan heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu. Vali Kaya'ya Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü Dönüşüm Uygulamaları Daire Başkanı İrfan Akça, Daire Başkanı Günay Çoban, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Murat Alacatlı, AFAD İl Müdür Vekili Serkan Yılgan ve ilgili kurumların teknik ekipleri eşlik etti.

İncelemeler sırasında yetkililerden bölgedeki son durum hakkında bilgi alan Vali Kaya, vatandaşlarla da bir araya gelerek onların taleplerini dinledi. Vali Kaya, heyelan bölgesinde gereken tüm önlemlerin alınacağını belirterek, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bizim önceliğimizdir. Bu tür doğal afetlere karşı her türlü tedbiri alacağız ve gereken çalışmaları titizlikle yürüteceğiz" dedi.

Heyelan bölgesinde yaşayan vatandaşlar ise Vali Kaya’ya teşekkür ederek, "Bu tür olaylar bizi endişelendiriyor. Ancak devletimizin ve Valimizin yanımızda olduğunu bilmek içimizi rahatlatıyor. Gerekli tedbirlerin alınacağına dair güvenimiz tam" ifadelerini kullandılar.

Vali Kaya’nın incelemeleri sırasında bölgedeki teknik ekiplerle birlikte yapılacak çalışmaların planlandığı ve vatandaşların mağduriyetlerinin en kısa sürede giderilmesi için yoğun bir çaba gösterileceği vurgulandı.