Uzmandan uyarı: Bu havalar sıcak değil asıl sıcaklar haftaya başlıyor!

Türkiye haziran ayının gelmesiyle birlikte beklenmedik bir sıcak hava dalgasına teslim oldu. Yurdun birçok yerinde mevsim normallerinin 8-10 derece üzerine seyreden sıcaklıklar adeta hayatı felç etti. Öte yandan bazı bölgeler için kuvvetli yağış uyarısı yapılırken sıcaklık ise yurt genelinde mevsim normallerinin 3-10 derece üzerinde seyrediyor. Prof. Dr. Orhan Şen ise tarih vererek "sıcak hava dalgası"nı işaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 12:55

Hafta başından bu yana Marmara bölgesi başta olmak üzere yurdun birçok yerinde sıcaklıklar 30 derecenin üzerinde seyrederek Türkiye’de görülmemiş bir haziran ayı yaşanmasına neden oldu. Hava durumunu yakından takip eden vatandaşlar sıcaklıkların ne kadar artacağını merakla bekliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu tahminini yayınladı. Buna göre yurdun bazı bölgeleri için kuvvetli yağış uyarısı var. Hava sıcaklığı ise yurt genelinde mevsim normallerinin 3 ile 10 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.

Öte yandan Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den hava durumuna ilişkin dikkat çeken açıklamalar geldi. İşte Meteoroloji’de son tahminler il il 7-11 Haziran hava durumu tahmini...

"YARIN DAHA DA KUVVETLİ"

Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya platformu X hesabından yaptığı açıklamada "Bugün Cuma öğle saatlerinden itibaren İç Ege'nin doğusu ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli su baskını riski var. Yarın daha da kuvvetli. Sıcaklıklar hafta sonu değişmiyor 4-8 derece ortalamanın üzerinde devam edecek." ifadelerini kullandı.

TARİH VERDİ: SICAK HAVA DALGASI GELİYOR

Şen bir sonraki paylaşımında ise "Haftaya Çarşambadan itibaren Batı bölgelerimize sıcak hava dalgası geliyor. Marmara İstanbul dâhil, Ege, Akdeniz, Güneydoğu bölgelerinde aşırı sıcaklık sağlık açısından risk oluşturacak gibi takip edelim." İfadelerini kullandı.

Prof. Dr. Şen son paylaşımında ise, "Bugün İstanbul 31, İzmir yağmurlu 36, Antalya öğlen yağmurlu 38, Ankara yağmurlu 30, Adana öğlen yağmurlu 42 C." bilgisini verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeler ise şu şekilde:

Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Toroslar Mevkii, İç Anadolu(Yozgat ve Sivas hariç), Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Balıkesir, Bursa, Bilecek ve Artvin çevreleri ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimleri yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının ise ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 3 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Marmara genelinde havanın parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinin yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ülkenin bazı yerlerinde beklenen hava durumu ise şu şekilde:

EDİRNE °C, 35°C

Parçalı ve az bulutlu

İSTANBUL °C, 30°C

Parçalı ve az bulutlu

KIRKLARELİ °C, 31°C

Parçalı ve az bulutlu

KOCAELİ °C, 30°C

Parçalı bulutlu

YALOVA °C, 30°C

Parçalı ve az bulutlu

A.KARAHİSAR °C, 28°C

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu yerel kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLİ °C, 37°C

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR °C, 36°C

Parçalı bulutlu, ilk saatlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ADANA °C, 42°C

Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 39°C

Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANKARA °C, 30°C

Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu, yerel kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DİYARBAKIR °C, 29°C

Az bulutlu

GAZİANTEP °C, 39°C

Az bulutlu

SİİRT °C, 37°C

Az bulutlu

ŞANLIURFA °C, 41°C

Az bulutlu

Hilal Baldemir