Ünlü isimlerden hastane saldırısına tepki üzerine tepki yağdı

Dün gece İsrail askeri güçlerinin Gazze’de bulunan el-Ehli Baptist hastanesine düzenlediği saldırıda 850 sivil hayatını kaybetti. Sanat dünyasından ünlü isimler yaşanan bu vahşete sessiz kalmadı ünlü sanatçılardan İsrail’e tepki yağdı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2023 12:11
https://www.yalovahayat.com/

Dün gece yaşanan vahşetin görüntüleri, dünyada büyük yankı uyandırdı. Dünyanın her yerinden milyonlrca insan sokağa döküldü. İsrail'in sivillere karşı işlediği u savaş suçuna tepkiler çığ gibi büyüdü. 

"Gazze’de 850 şehit var"

Son açıklamaya göre 850 kişi hayatını kaybetti. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı "İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne bombalı saldırısında 850 şehit var." açıklamasında bulundu.

Yaşanan katliam gibi görüntüler sonrasında Türkiye’deki ünlü isimler bu duruma sessiz kalmadı ardı ardına tepkiler yağdı. 850 kişinin hayatını kaybettiğinin bildirildiği saldırıyı kınayanlar arasında Pınar Deniz, Hadise, Oğuzhan Uğur, Alişan, Berk Atan, Şahan Gökbakar, Fırat Albayram, Ceyda Kasabalı gibi isimler de yer aldı.

Hadise, Instagram hesabından “Bu bir savaş değil” dedi ve ekledi: “Siviller öldürmek, hastaneyi vurmak bir savaş suçudur."

Tüm dünyayı dehşete düşüren olayın ardından oyuncu Pınar Deniz, "Bakamıyorum! Kalbim acıyor, bakamıyorum. Elden hiçbir şeyin gelmemesi korkunç hissettiriyor. Dünya bu zulme neden susuyor?" dedi.

Fahriye Evcen paylaşımında, "Savaşın her yolunu kınıyoruz fakat hastane bombalamak gelinen son noktadır. Bu insanlığa sığmaz." ifadelerine yer verdi.

Oğuzhan Uğur ise yaptığı paylaşımda "İsrail hastane bombaladı! Yine dünyanın gözü önünde suç işledi. Savaş suçu falan değil bu, savaşın kuralı, savaşçının onuru olur. Bu düpedüz terördür." dedi.

Ünlü komedyen, oyuncu ve yapımcı Şahan Gökbakar, "Günahsız çocukların, kadınların ve hastaların olduğu bir hastaneyi bombalamak... Dünyanın gözünün önünde yaşanan bu katliamın durdurulması gerekli. Çok üzücü ve kahredici! Lanet olsun." diyerek tepkisini dile getirdi.

Bergüzar Korel, "Romantik savaş karşıtı paylaşımlarının çok ötesinde bir halk yok ediliyor. Çocuklar öldürülüyor! Bu bir savaş değil görmüyor musunuz? Bu bir soykırım." şeklinde paylaşım yaptı.

Şarkıcı Mustafa Sandal ise tepkisini "İsrail, Gazze'de bir hastaneyi vurmuş ve maalesef 500 ölü olabileceği açıklanmış. Çocuklara, kadınlara, hastalara yapılan bu zulüm savaş suçu değil, tam anlamıyla insanlık suçu! İşlerine gelince insan haklarından bahseden ülkeler, liderler neden suskun?" diyerek dile getirdi.

Ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan ise, "Dil, din, ırk fark etmeksizin masum insanların hayatını kaybetmesi kabul edilemez. Sivillere yapılan saldırı bir an önce durmalı. Barış hep öncelik olmalıdır. Savaşa hayır." açıklamasını paylaştı.

Başarılı oyuncu Burak Özçivit, "Savaşa Hayır" etiketiyle, "Hastaneyi vurmanın hiçbir açıklaması olamaz. Bu çağda bu nasıl olabilir? Görüntülere yürek dayanmıyor" yazdı.

Anne olmak için gün sayan oyuncu Ezgi Mola: "Hastane vurmak, çocukları katletmek! Tarih bu insanlık suçunu unutmayacak" ifadelerini kullandı.

Oyuncu ve Youtuber Ceyda Kasabalı, “Hastaneyi hedef almak sivillerin, masumların canını günlerdir hiçe saymak… Vicdansızlık giderek çığırından çıkıyor. Yazıklar olsun!” ifadelerini kullandı.

Hilal Baldemir