Üniversite öğrencilerine teknolojik cihaz indirimindeki detaylar Resmi Gazete'de yayınlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla üniversite öğrencilerine teknolojik cihaz desteği ile ilgili tebliğ resmi gazetede yayınladı. Tüm öğrencilerin merakla beklediği teknolojik cihaz ve internet desteğindeki detaylar netleşti. İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2023 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2023 11:02
https://www.yalovahayat.com/

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında yer alan üniversite öğrencilerine vergisiz telefon ve bilgisayar alma hakkı sağlanmasına ilişkin konunun detayları belirlendi ve karar Erdoğan’ın imzasıyla resmi gazetede yayınlandı.

Resmi Gazete'de yayınlanan karar Yükseköğretim Öğrencilerine Yönelik Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Tebliğ ile belli oldu.

Kararda yer alan detaylara göre Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öğrencilere cep telefonu satış bedelinin yüzde 44,44'ü, bilgisayar cihazının ise yüzde 16,66'sı destek olarak verilecek.

Öte yandan Açıköğretim programları hariç diğer üniversite öğrencileri bu haktan yararlanacak.

Nasıl başvuru yapılacak?

Bilgisayar, cep telefonu ve internet desteğinden faydalanmak isteyen öğrenciler için, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bilişim sistemi üzerinden başvuru ekranı açılacak ve öğrenciler bu başvuru ekranından başvuru yapabilecek.

Öğrenciler bu haktan bir sefere mahsus olarak yararlanabilecek.

Kimler başvurabilecek?

Tebliğde yer alan başvuru şartlarına göre, satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak gerekiyor.

Ayrıca teknolojik cihaz desteği başvurusunda bulunabilmek için alınacak bilgisayar ya da cep telefonu cihazının vergiler dahil nihai satış bedelinin 9 bin 500 liradan az olması da şartlar arasında.

Diğer şartlardan bazıları de cihaz faturasının öğrencinin T.C. kimlik numarasını da içerecek şekilde adına düzenlenmiş olması, banka İBAN numarası ile telefon hattının öğrenciye ait olması şeklinde.

Öte yandan internet desteği ile ilgili de detaylar belli oldu. İnternet desteği yalnızca bir hatla sınırlı olacak, iki ay boyunca ücretsiz ve aylık 10 GB şeklinde yıllık 120 GB olarak verilecek.

Kullanılmayan internet desteği bir sonraki aya devredilemeyecek.

Hilal Baldemir