Üniversite öğrencilerine teknolojik cihaz desteği başvuruları başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim döneminde üniversite öğrencileri için verdiği teknolojik cihaz desteği müjdesi sonunda yürürlüğe girdi. Başvurular bugün başladı. Teknolojik cihaz ve internet desteği için başvurular bugün yapılabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2023 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2023 12:20
https://www.yalovahayat.com/

Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği müjdeyi Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak verdi. Bakan yaptığı açıklamada, yükseköğretim öğrencilerinin faydalanabileceği "teknolojik cihaz ve internet desteği" başvurularının başladığını duyurdu.

Başvurular online yapılacak

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Osman Aşkın Bak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği ve heyecanla beklenen Genç Teknoloji Destek başvuruları başladı! Başvuru ve detaylar https://gsbbiz.gsb.gov.tr ve GSBBiz mobil uygulamasında" ifadelerini kullandı.

Başvuru şartları açıklandı

Kararda yer alan detaylara göre Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öğrencilere cep telefonu satış bedelinin yüzde 44,44'ü, bilgisayar cihazının ise yüzde 16,66'sı destek olarak verilecek.

Öte yandan Açıköğretim programları hariç diğer üniversite öğrencileri bu haktan yararlanacak. Cihazın, vergiler dahil nihai satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçemeyecek ve cihaz ikinci el olamayacak. Öte yandan başvuru yapacak öğrencinin satın alım tarihi itibari ile 26 yaşından gün almamış olması gerekiyor.

Başvuru T.C kimlik numarası ve İBAN ile yapılacak

Bir diğer önemli husus ise satın alınan teknolojik cihaza ilişkin elektronik ortamda düzenlenen fatura olması şartı ve faturanın desteği alacak öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasını da içerecek şekilde kendi adına düzenlenmiş olması şartları aranacak. Ayrıca satın alınmış olan elektronik cihaz için bildirilen IBAN numarasının da yine öğrencinin şahsına ait olması zorunlu olacak.

Bakanlık bilişim sisteminden başvuru yapılacak

Teknolojik cihaz desteğine başvuru yapmak için Gençlik ve Spor Bakanlığının bilişim sistemi üzerinden açılan ekrandan başvuru yapılacak. Başvurular öğrencinin kimliğinin doğrulaması ile yapılacak ve başvuruda, kimlik bilgileri, fatura numarası, fatura tarihi ve teknolojik cihazın satın alındığı firmanın vergi kimlik numarası veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasının, kendi adına kayıtlı telefon numarasının, IBAN numarasının, mobil telefon cihaz desteği için IMEI numarasının ve bakanlığın talep ettiği diğer bilgilerinde sisteme girilmesi zorunlu olacak.

Öğrenciler bilgisayar ya da cep telefonu cihazları için başvuruda bulunabilecek fakat destek tutarı 5 bin 500 TL’yi geçmeyecek.

Hilal Baldemir