UMKE ve 112 yangında görev başındaydı

Yalova’nın Armutlu ilçesine bağlı Hayriye köyü mevkiinde orman yangını çıktı ve rüzgarın etkisiyle dağıldı. UMKE ve 112 ekipleri de sağlık tedbiri almak amacıyla alanda yerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2024 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2024 13:02

Yalova'nın Armutlu ilçesine bağlı Hayriye köyü mevkiinde orman yangını meydana geldi. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevlerden kaynaklı yaşanabilecek sağlık sorunlarına müdahale etmek üzere olay yerine UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. UMKE ve 112 ekipleri, sağlık tedbirleri almak amacıyla alana intikal ederek, yangından etkilenen vatandaşlar için gerekli sağlık hizmetlerini sağlamak üzere hazır bekledi. Yangının söndürülmesi ve kontrol altına alınması için çalışmalar devam ederken, bölgedeki vatandaşların yetkililerin uyarılarına dikkat etmeleri ve olası risklere karşı tedbirli olmaları gerektiği bildirildi. 

Yangına 3 yangın söndürme uçağı, 4 helikopter, 76 araç ve 200’e yakın personelle müdahale edildi.   Yalova Valisi Hülya Kaya, şu an için tehlikenin atlatıldığı ve yangının kontrol altına alındığını söyledi. Kaya, bölgede ekiplerin soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Murat Can Aytemur