Ulu Önderin tuttuğu takım şaşırttı! İşte Atatürk’ün tuttuğu takım

Birçok yönüyle Türk milletine örnek olan Ulu Önder Atatürk’ün hangi takımı tuttuğu da oldukça merak ediliyor. Özellikle son dönemlerde arama motorlarında sık sık aratılan konular arasında yer alan Atatürk’ün tuttuğu takımı sizler için araştırdık.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2024 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2024 14:22

Ulu Önder Atatürk’ün, “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim.” sözünü birçok yerde görür ve karşılaşırız. Öte yandan tarih arşivlerinde ve anlatılanlarda da Atatürk’ün sporu ve özellikle futbolu ne kadar sevdiği sık sık bahsedilmektedir. Fakat Atatürk ile ilgili birçok farklı iddia ve görüşün yer aldığı konu onun hangi takımı tuttuğudur.

Atatürk’ün hangi takımı tuttuğuyla ilgili bütün büyük takımların geçmişten bu yana iddiası kendi takımlarını tuttuğudur. Fakat yüzde yüz net bir şekilde gerçeği kimse bilmemektedir.

Mustafa Kemal Atatürk'ün hangi takımı tuttuğu ile ilgili net bir bilgi hiçbir kaynakta olmamakla birlikte 3 büyük takım olan Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe takımları ile adı hep bir arada anılmaktadır. Süleyman Bulut'un "Atatürk Hangi Takımı Tutuyordu?" kitabında ise konuya ilişkin şu sözler yer alıyor;

"Akşam sofrasına geçilmeden önce sohbet edilirken söz bir ara, Gazi Kupası dolayısıyla o gün oynanması gereken Fenerbahçe – Galatasaray maçına geldi.

Atatürk, Galatasaray Kulübü başkanı Necmeddin Sadak'a dönüp:

'Bugünkü maç ne oldu?' diye sordu.

Necmeddin Sadak:

'3-3 bitti Paşam!' deyince, 'Ya öyle mi?' dedi Atatürk.

Üç Galatasaraylıyı gülümseyerek süzdükten sonra iki Fenerbahçeliye dönüp:

'Zaten biz de burada 3 – 3 berabereyiz,' diyerek sözünü tamamladı."

Atatürk’ün hangi takımı tuttuğuyla ilgili birçok görüş ve tartışma olsa da bilinen şey şu ki bütün takımlara oldukça değer verir ve zaman zaman kulüpleri ziyaret ederdi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un bir konuşmasında Atatürk’ün tuttuğu takımla ilgili şu ifadeler yer alır:

"Önemli olan Atatürk'ün hangi takımı tuttuğu değil, hangi takımın onun yolundan yürüdüğüdür."

Hilal Baldemir