UEDAŞ çocuklarla enerjiyi geleceğe taşıyor

Türkiye enerji sektöründe öncü olma, verimli, kaliteli ve hızlı çalışma anlayışını sürdüren UEDAŞ, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirdiği “Enerjini Geleceğe Taşı” projesi çerçevesinde Enerji Tasarrufu Haftası’nda Yalova’nın da aralarında olduğu Güney Marmara’da öğrencilerle buluştu

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 02:19
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 02:19

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın enerji tasarrufu ve verimliliğini ulusal stratejik hedeflerinden göstermesi sonrasında toplumsal sorumluluk bilinciyle harekete geçen UEDAŞ’ın Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirdiği Enerjini Geleceğe Taşı Projesi, aralarında Yalova’nın da yer aldığı okullardaki çocuklarla buluşuyor.

Enerjini Geleceğe Taşı Projesinin önemine dair açıklamalarda bulunan UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, “Çocuklar ve gençlerimizin gelecekte daha yeşil bir dünyada yaşayabilmesi adına erken yaşlarda bilinç kazanmaları için başlattığımız bu proje ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteği sayesinde Yalova, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale’de birçok okula ziyarette bulunduk. Enerjimizi birlikte korumak ve yarına taşımak adına küçük yaşlarda edinilen olumlu alışkanlıkların ne denli önemli olduğunun farkındayız. Bunun için de öncelikli olarak ilkokulda eğitim gören çocuklarımızın da ilgisini çekip onları sıkmadan bilgilendireceğimiz VR teknolojisi destekli bir oyun geliştirdik. Bu oyun ile dünyamızın 100 yıl sonrasının tasarruf yapılmış ve yapılmamış iki farklı senaryosunu canlandırarak, öğrencilere tasarruf ve verimliliğin önemini eğlenceli ve interaktif yollarla anlatıyoruz. Bu sayede Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Gayeleri arasında yer alan ‘Nitelikli Eğitim’, ‘Erişilebilir ve Temiz Enerji’, ‘Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı’, ‘Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar’, ‘Sorumlu Üretim ve Tüketim’ ile ‘İklim Eylemi’ başlıklarını benimseyip bunlara uygun eylem planı gerçekleştiriyoruz” dedi.

Murat Can Aytemur