Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Buluşmaları Yalova’da devam ediyor

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, özel yetenekli öğrencilere yönelik eğitim politikalarını geliştirmek ve uygulamak için var olan Bilim Sanat Merkezinde öğrencilerle bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 15:26

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Buluşmaları kapsamında özel yetenekli öğrencilere yönelik eğitim politikalarını geliştirmek amacıyla Yalova’daki Bilim Sanat Merkezi’nde öğrencilerle bir araya geldi. Her öğrencinin ilgi alanlarına ve yeteneklerine göre özelleştirilmiş eğitim programlarını işleyen, eleştirel düşünme, problem çözme, dijital okuryazarlık gibi 21 yüzyıl becerilerini kazandırmaya yönelik müfredatı uygulayan, bilimsel ve sanatsal yeteneklerin birlikte geliştirilmesine önem veren disiplinler arası yaklaşımlar ile öğrencilere farklı perspektifler kazandıran öğrencilerin ulusal ve uluslararası bilim, sanat ve proje yarışmalarına teşvik ve rehberlik eden bilsem öğretmenleri ile eğitimdeki yenilikler ve hedefler üzerine ve bunun yanında Yalova Eğitimi Geliştirme Stratejisi (YEGES) çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulunmak üzere Akmeşe ve beraberindekiler hem öğrencilerle hem de eğitmenler ile karşılıklı olarak çeşitli konularda istişarelerde bulunarak, sohbet ettiler.

Öğrencilerin projeleri hakkında geri bildirimler alan Akmeşe, onların görüş ve önerilerini dinleyerek eğitim süreçlerine katılımını teşvik etti. Bilim Sanat Merkezi’nin sunduğu imkanların artırılması ve eğitimdeki fırsat eşitliğinin sağlanması konularında da görüş alışverişinde bulunuldu. Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, ‘’Eğitimde kalitenin artırılması ve öğrencilerin geleceğe daha donanımlı bir şekilde hazırlanması için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz’’ ifadelerine yer verdi ve eğitim hayatlarında öğrencilere başarılar diledi.

Murat Can Aytemur