Türkiye son 53 yılın en sıcak Kasım ayını yaşadı! İşte o korkutan veriler

Kasım ayından bu yana Türkiye belli bölgelerde ve çok şiddetli olmamakla birlikte yalnızca sağanak yağışlar gördü. Aralık ayının sonuna gelinmesi ile havaların hala mevsim normallerinin üzerinde olması iklim değişikliği ile ilgili endişe uyandırıyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan aylık verilere göre son 53 yılın en sıcak kasım ayının yaşandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2023 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2023 11:26

Türkiye aralık ayının sonuna gelinmesine rağmen hala birçok ilde bahardan kalma bir hava yaşıyor. Yurdun yalnızca yüksek kesimlerinde kendini gösteren karın soğuğu bile şehir merkezlerinde hissedilmeye yetmedi. Yağmur yağışlarının önceki yıllara oranla oldukça az olması susuzluk sorununa neden olurken havanın mevsim normallerinin üzerinde olması endişe yaratıyor.

Özellikle Ekim ve Kasım aylarını mevsim normallerinin oldukça üzerinde sıcaklık değerleriyle geçiren ülkemiz ciddi bir kuraklıkla karşı karşıya.

Bu endişe verici konuyla ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, meteoroloji raporlarına göre açıklamalarda bulundu.

"Son 53 yılın en sıcak kasım ayını yaşadık"

Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün yaptığı kasım ayı sıcaklık değerlendirmelerine göre; son 53 yılın en sıcak kasım ayını yaşadık. 2023 yılı kasım ayı ortalama sıcaklığı 12,5 santigrat derece olarak ölçüldü. Buna göre, normal sıcaklık ortalamalarının 3,2 santigrat derece üzerinde bir sıcaklık gerçekleşti. Kasım ayında en düşük sıcaklığı eksi 15,3 ile Erzurum’da, en yüksek sıcaklığı ise 32,9 ile Salihli’de tespit ettik" dedi.

Hilal Baldemir