Türkiye haritası kırmızı alarm veriyor: 81 il için uyarı verildi!

Eylül ayına girilmesine rağmen Türkiye haritası sıcaklık uyarısı vermeye devam ediyor. Yurdun birçok şehri için meteoroloji kaynakları sıcaklık rekorlarını duyurdu. İstanbul başta olmak üzere 81 il için uyarı geldi.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 15:16

Türkiye’de devam eden sıcak hava dalgası adeta bütün yurdu etkisi altına alarak günlük yaşamı olumsuz etkileyecek düzeye ulaştı. Eylül ayının ilk haftası olmasına rağmen İstanbul başta olmak üzere yurdun dört bir yanında termometreler hala rekor sıcaklıkları göstermeye devam ediyor.

Meteorolojiden gelen uyarılara göre, nisan ayında başlayan rekor sıcaklar son 53 yıldır görülen en yüksek sıcaklıklar. 81 ilde sıcaklıklar uzun yıllardır görülmemiş seviyelere çıkarak tarihi rekorlar kırıyor.

EYLÜL AYINDA YAZ DEVAM EDİYOR

Meteoroloji kaynağı Hava Forum, X platformu hesabından yaptığı paylaşımla Eylül ayı sıcaklık tahminini duyurdu.

Hava Forum paylaşımında ise şu ifadelere yer verdi:

“Kıpkırmızıyız. Bu şu demek sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde gidiyor. Örneğin; İstanbul'un uzun yıllar ortalamasına göre şu sıralar 25-26 derecelerde olmamız gerekirken 30 derecelerdeyiz. Bu sapma fazla, böyle olunca da Eylül'ün yazdan bir farkı kalmıyor...”

Yurdun birçok yerinde sıcaklık rekor seviyelere yükselirken sıcaklıkların etkisiyle barajlardaki seviyesi de azalmaya devam ediyor. Bu mevsimde yağmur yağması gerekirken sıcaklık rekoru kırılması ileriki dönemlerde içme suyu sıkıntısını beraberinde getirecek.

Hilal Baldemir