Türkiye’de bir haftada dört mevsim yaşandı

Tüm yurtta etkili olan bahar havası, Bugün sabah saatlerinden itibaren yerini yağışlı ve soğuk havaya bıraktı ve sıcaklıklarda ani bir düşüş yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2025 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2025 16:35

Geçtiğimiz hafta sıcak hava etkisiyle bahar havası yaşanırken, bu hafta sıcak havaların yerini yağışlı ve soğuk hava koşulları alacak. Hava durumu uzmanları, önümüzdeki günlerde sıcaklıkların düşeceğini ve yağışların yoğunlaşacağını belirtiyor. Soğuk havalar 22 Mart’a kadar etkisini gösterecek.

Yalova Valiliği uyardı don olayı ve buzlanma olabilir

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 18 Mart 2025 Salı gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle sıcaklıkların 15 ila 20 derece birden düşeceği bildirildi. Bu hava koşullarının en düşük sıcaklığın 2 dereceye kadar inmesi bekleniyor. Çevre ve Şehircilik ve İklim Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kar yağışı, zirai don ve buzlanma uyarısı yapıldı.