Türk Büro-Sen, Yalova’da saldırıya uğrayan gümrük memuru için adalet istedi!

Türk Büro-Sen Genel Merkezi, Yalova Gümrük Müdürlüğü sahasında mevzuat kurallarını uygulayan gümrük memuruna araç sürücüsü tarafından yapılan bıçaklı saldırıyı kınayarak, gereğinin yapılması talebinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 15:19
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Gümrük Müdürlüğü’nde görevli gözetim memuru, mevzuat kurallarını uygularken tır şoförü tarafından bıçaklı saldırıya uğradı.  Görevli memurun yaralandığı olayda saldırgan için gözaltı kararı verilmedi. Yapılan bu saldırıyı şiddetle kınayan Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, gümrük memurlarına yapılan bu saldırıların artık durdurulması gerektiğinin altını çizdi.

 

“Konunun her platformda takipçisi olacağız”

Yalova adli makamlarından saldırganın tutuklu yargılanması talebinde bulunan Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney tarafından yapılan açıklamada, “Yalova Gümrük Müdürlüğü sahasında mevzuat kurallarını uygulayan gümrük memurumuza araç sürücüsü şahıs tarafından hunharca saldırı yapılmış ve Konu Sendikamızca kurum yetkililerimize ilk ağızdan iletilmiştir. Saldırganın tutuklanması için gümrük memurumuzun illa ölmesi mi gerekir. Bu tür saldırıların önlenmesi caydırıcısı olmanın yolu yöntemi saldırganların tutuklanması tutuklu yargılanmasından geçmektedir. Bakanlığımızın da görüşü ve talebi bu yöndedir. Yapılan saldırı memura değil devlete yapılmıştır. Devlete yapılan saldırı da memurun sağlıkçı veya gümrükçü olması ayrımına gidilmeden, bir bütün olarak değerlendirilmelidir. Yalova adli makamlarından talebimiz; saldırganın tutuklu yargılanmasıdır. Türk Büro-Sen olarak yaralan arkadaşımıza ve gümrük teşkilatımıza geçmiş olsun diyor, konunun her platformda takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Serap Polat