TÜGVA programıyla 26 öğrenci, ‘Robotik Kodlama Eğitmeni’ oldu

TÜGVA Yalova Şubesi tarafından verilen Robotik Kodlama Eğitici Eğitimini başarıyla tamamlayan 26 öğrenciye sertifikaları verildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2024 02:17
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2024 02:17
https://www.yalovahayat.com/

Türkiye Gençlik Vakfı, “İCATHANE” projesi ile Türkiye’nin birçok noktasında İcathaneler kurarak ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine bilimi sevdirmeyi ve onları teknolojiyi kullanan konumdan geliştiren konuma taşımayı hedefliyor. İCATHANE’de eğitim alan her öğrenci kodlama, endüstriyel tasarım ve robotik atölyelerine katılabiliyor.

Proje çerçevesinde Türkiye Gençlik Vakfı Yalova Şubesi bünyesindeki İnovasyon ve Girişimcilik Koordinatörlüğü ile Üniversite Koordinatörlüğü işbirliğiyle “Robotik Kodlama Eğitici Eğitimi” düzenlendi. Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi.

İl Özel İdaresinde gerçekleştirilen programa: İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Türkiye Gençlik Vakfı Yalova Şubesi Başkanı Bilal Naser ve Çiftlikköy İl Genel Meclis Üyesi Süleyman Çelebi katıldı. 100’den fazla öğrencinin başvurduğu Robotik Kodlama Eğitmeni programını başarıyla tamamlayarak, Robotik Kodlama Eğitmeni olan 26 üniversite öğrencisi sertifikalarını Hasan Soygüzel, Bilal Naser ve Süleyman Çelebi’den aldı.

Serap Polat