TUFAG, yeni sezon kayıtlarını almaya başladı

Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü Başkanı Aydın Altıparmak, eylül ayında başlayacak olan halk oyunları eğitimleri için erken kayıtların başladığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2024 04:23
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2024 04:23

1984 yılından bu yana Türk kültürünü, halk oyunlarını, halk müziklerini araştırmak ve bu araştırmaları geliştirmek hedefiyle binlerce dansçı yetiştiren Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü, yeni dönem kayıtlarını almaya başladı.

Kayıtlar merkezde yer alan TUFAG binasından yapılabiliyor

Yurt içinde ve yurt dışında halkoyunları, halk müziği, halk kültürü tanıtımlarına ağırlık veren ve her yıl Yalova’da düzenlediği TUFAG Özel Gecesi ve TUFAG Halk Dansları Festivaliyle ayrı bir yere sahip olan dernek yeni sezonda eğitimlerini yeni binasında verecek. Yaklaşık 25 yöre repertuarına sahip olan TUFAG, şu ana kadar “Fethiye, Muğla, Kastamonu Erkek, Bilecik” gibi yöreleri Türk Halkoyunlarına kazandırdı.

TUFAG Repertuvarında yer alan halk oyunlarını bu yıl yeni çalışma salonunda öğreteceklerini aktaran TUFAG Başkanı Aydın Altıparmak, 16-31 Temmuz tarihleri arasında kayıt yaptıracak vatandaşlar için erken kayıt avantajları sunduklarını aktardı. 2024-2025 Eğitim Döneminin Eylül ayının sonunda başlayacağını belirten Başkan Altıparmak, kayıt için 2 vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisiyle birlikte kayıt formunun doldurulması gerektiğini paylaştı. Kayıtlar saat 12.00 ile 19.00 arasında Yalova merkezde yer alan TUFAG binasından yapılabiliyor. Yalova-Bursa yolu üzerinde yer alan yeni çalışma salonu ve idari binanın ise ağustos ayında açılması bekleniyor.