TUFAG Gösterileri Çiftlikköy’de renkli anlara sahne oldu

Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (TUFAG), farklı ülkelerden gelen dansçılar ile birlikte, Milli Maç öncesinde Çiftlikköy’de coşkulu bir programa imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 04:21
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 04:21

37.Uluslararası Halk Dansları Festivali, 2 ve 7 Temmuz 2024 tarihleri arasında Yalova genelinde birbirinden renkli programlar düzenlendi. TUFAG, Her sene olduğu gibi bu senede, Yalova genelinde gerçekleştirdiği programlarla büyük beğeni toplamayı başardı. Milli Maç öncesinde Çiftlikköy’de eğlenceli bir program hazırlayan TUFAG, 9 ülkeden gelen çok sayıda dansçı ile birlikte Çiftlikköylü vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı. Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele de gösterileri yakından izleyen isimler arasında yer aldı.

Büyük beğeni topladı

Çiftlikköylüler burada, farklı ülkelerin kültürlerini ve danslarını yakından tanıma fırsatı yakaladı. TUFAG’ın düzenlediği bu özel etkinlik, vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı ve festivalin en ilgi çeken programlarından biri oldu. Bu etkinlikler, Yalova’nın kültürel zenginliğini ve turizm potansiyelini ön plana çıkarırken aynı zamanda da eğlenceli ve renkli anlara sahne oldu.

Bu etkinlik, Yalova'nın kültürel ve turistik potansiyelini ön plana çıkaran önemli bir adım oldu ve katılımcı ülkeler arasında kültürel alışverişin ve anlayışın güçlenmesine katkı sağladı.

‘’Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’

Başkan Yele program sonrasında yapmış olduğu açıklamada, ‘’Bu akşam, 37. TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivali kapsamında ilçemize gelen 9 farklı ülkenin halk oyunları sanatçılarının sergilediği muhteşem performansları Mokamp’ta izledim. Kültürlerin buluştuğu bu özel etkinlikte, geleneksel dansların renkli dünyasında keyifli anlar yaşadık. Tüm sanatçılara ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ ifadelerine yer verdi.

Murat Can Aytemur