TUFAG, 40’ıncı yılına ‘Özel Gecesi’ ile izleyenlerini mest etti

Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü (TUFAG), 330 dansçısı ile 40’ıncı yılına özel olarak hazırlandığı “TUFAG Özel Gecesi” ile izleyenlere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2024 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2024 15:38
https://www.yalovahayat.com/

Yalova’nın önde gelen halk oyunları derneklerinden olan TUFAG, bu yıl 40’ıncı yılını Barış Manço Amfi Tiyatro’da düzenlediği “TUFAG Özel Gecesi” ile kutladı. 330 dansçının sahne aldığı gecede, 4 bin kişilik amfi tiyatroda boş yer kalmadı. 

Etkinliğe: Vali Yardımcısı İdil Özdemir Doğan, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, CHP İl Başkanı Erdem Doğancı, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ömür Bayar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü Vakfı Başkanı Birol Aslan başta olmak üzere kurum müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, TUFAG üyeleri ve binlere Yalovalı katıldı. 

Altıparmak, “Bize bu imkânı sağlayan Yalova halkına teşekkür ediyorum” Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü Başkanı Aydın Altıparmak, 40 yaşındaki TUFAG’ın sesiyle, yaptıklarıyla, başarılarıyla, şimdiye kadar 7 binden fazla dansçıya verdiği emeğiyle kendini anlatacağını belirtti. 40 yıldır TUFAG’ı anlattıklarını fakat bu gece TUFAG’ın kendini anlatacağını ifade eden Başkan altıparmak, “Bu seneki özel gecemiz çok farklı olacak. 330 tane dansçımız var. Bu sahneden onlara teşekkür ediyorum. Gönüllerimize teşekkür ediyorum. Onları sahneye çıkaran hocalarımız ilham Yöndem ve Doğan Çevik hocalarımıza teşekkür ediyorum. Yönetim kurulundaki pırıl pırıl 18 arkadaşıma teşekkür ediyorum. Bize bu imkânı sağlayan Yalova halkına teşekkür ediyorum. Son olarak bize maddi destekte bulunan Belediye Başkanımız Mehmet Gürel‘e ve vekâleten burada bulunan Ömür Bayar başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

8 Ağustosta yeni binanın açılış töreni yapılacak 2 ve 7 Temmuz tarihleri arasında 37’nci TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivalini yapacaklarını aktaran Aydın Altıparmak, “Uluslararası Halk Dansları Festivalimize: Kolombiya, Bolviya, Uruguay, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Hindistan ve Güney Kore başta olmak üzere 9 ülke katılıyor. 320 tane misafirimiz olacak. Konaklamasından yemeğine kadar hepsini biz karşılıyoruz. Onların kültürlerini ve halk danslarını sizlere sunacağız. 2 Temmuz Salı günü sahilde kortej ile başlayacağız. 6 Temmuz Cumartesi akşamı burada halk dansları yarışması yapacağız. Sizleri tekrar buraya davet edeceğiz ve kapanış yapacağız. Bir diğer konu, 2 sene önce bu sahnede duyurumuzu yapmıştık. 2022 yılının Ağustos ayında bir inşaata başladık. 2 senedir Yalova’daki iş adamlarımızın ve siyasetçilerimizin desteğiyle inşaatımız yüzde 95 seviyesine geldi. 8 Ağustosta, TUFAG’ın 40’ıncı yaş gününde inşaatımızın tamamlanmasıyla yeni binamızın açılış törenini yapacağız.” şeklinde bilgi verdi.

7’den 70’e her yaştan TUFAG üyesi performanslarıyla göz doldurdu. Derneğin kurulduğu 1980'li yıllarda sahne alan 36 kişilik Adıyaman ekibi başta olmak üzere 7’den 70’e her yaştan TUFAG üyesi farklı yörelerin halk oyunları performansıyla göz doldurdu. Yöresel kostümlerin sergilendiği defile en çok alkış alan gösteri olurken, anasınıfı ekibinin performansı izleyicilerden tam not aldı. Fethiye, Bursa, Muğla, Kütahya, Kastamonu, Balıkesir, Aydın, Roman, Kırklareli, Artvin, Trabzon, Kafkas ve Burdur yörelerine ait halk oyunlarını sergileyen TUFAG üyeleri, bu yıl da Yalovalılara kültür şöleni yaşattı. Gecenin sonunda ise protokol üyeleri ve TUFAG ekibi 40’ıncı yıla özel hazırlanan pastayı kesti.

Serap Polat