Termal’de spor yatırımları sürecek

Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar gençlerin spora teşvik edilmelerini sağlamak adına spor alanlarının oluşturulmasını önemsediklerini söyledi. Acar bu anlamda ilçeye kazandırılan spor yatırımlarının devam edeceği müjdesini de verdi

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2023 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2023 02:00
https://www.yalovahayat.com/

Termal Belediyesi ilçeye birçok spor yatırımı kazandırdı. Oldukça kısıtlı alanda kalan Termal, doğal dengeyi korurken yeni hizmetler ve yatırımları da ilçeye kazandırmak adına hassas bir dengede hareket ediyor. Bu anlamda gençlere yönelik spor yatırımlarına ayrı bir önem veren Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar yatırımların süreceği müjdesini de verdi. İlçede spor turizmini de canlandırmak istediklerinin altını çizen Acar, halkın spor yapacağı alanların önemine vurgu yaptı. Bugüne kadar ilçeye kazandırılan spor sahaları ve alanlarını hatırlatan Acar, “Ardından ilçemize halkımızın spor yapmasını sağlayacak alanlar da kazandırıyoruz. Çok amaçlı 2 adet futbol sahası, mini halı saha, voleybol, basketbol ve tenis kortu gibi alanlar oluşturduk.

İlginizi Çekebilir... Yalova Üniversitesi’ne dev konferans salonu

Termal gibi doğa ile içiçe olan bir yerde bu spor sahaları için doğayı koruyarak alan açmak da oldukça planlı hareket etmeyi gerektiriyor. Biz gençlerimizi spora teşvik etmek için spor alanlarının oluşturulmasının öneminin bilincindeyiz. İlçemizde okçuluk eğitimlerini de başlattık. Vatandaşlarımız bu eğitime de büyük bir ilgi gösteriyorlar. Bunların devamı da gelecek” dedi. “Sporda başarılı sonuçlar alıyoruz” Spora yapılan yatırım ile Termal ilçesinin ata sporu güreş başta olmak üzere bir çok spor brançında da başarılara imza attığını ifade eden Acar, “Termal Belediyesi olarak spor yatırımları ile sınırlı kalmayarak sporcularımıza da destek veriyoruz. Bu anlamda ata sporumuz güreş başta olmak üzere, futboldan basketbola kadar her alanda sporcularımızın yanındayız. Kadın güreşinde son yıllarda uluslararası alanda birçok madalya ve kupalar kazandık. U20 Dünya Şampiyonası’nda milli takım 6 sıklette Termal Belediyespor’un kadın güreşçilerinden oluştu. Biz sporun ve sporcunun yanında olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.