Termal’de Cumhuriyet Bayramı fener alayıyla kutlandı

Termal Belediyesi, cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla fener alayı düzenledi. Termal Otel önünden başlayan yürüyüşe Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, AK Parti Termal İlçe Başkanı Çağlar Erdinç, Termal Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşte dev Türk bayrağı açıldı ve marşlar söylendi

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2023 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2023 12:03
https://www.yalovahayat.com/

Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü ve Cumhuriyet Bayramı kapsamında Termal Belediyesi tarafından Termal Otel önünden fener alayı düzenlendi. Ellerinde meşaleler ve bayraklarla yürüyen vatandaşlar, cumhuriyet coşkusunu yaşadılar. Vatandaşlar marşlar eşliğinde Termal Meydana kadar yürüdüler. Burada konuşan Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, cumhuriyetin Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden var oluşunun adı olduğunu belirterek, şunları söyledi; “Cumhuriyet, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, yaşlısıyla bütün yüreklerin, bağımsızlık yolunda kenetlenerek, toplumun tamamını kapsayan bir yönetim biçimidir.

Kurtuluş Savaşı sonunda kazandığı tarihindeki en büyük zaferidir. Bu anlamda cumhuriyet, Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden var oluşunun adıdır. Unutmayalım ki, bu cumhuriyetin kurulması yolunda canlarını veren kahramanlarımızın vermiş olduğu son nefes, bizlerin şu anda aldığımız nefestir.

Türkiye Cumhuriyeti bağımsız ve demokratik bir devlettir. Şartlar ne kadar ağır olursa olsun, hiçbir gücün milletimizin vatan sevgisinin ve bağımsızlık mücadelesinin karşısında duramayacağının göstergesi olan zaferimizi korumak, yaşatmak bu uğurda daha çok çalışıp cumhuriyetin ilkeleri ışığında yol almak hepimizin en önemli görevidir. Türk milleti, geçmişte olduğu gibi günümüzde de birlik, beraberlik, inanç ve azimle, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla cumhuriyetimizi koruyarak, özgürlüğünden asla ödün vermeyecektir.”

Acar, Cumhuriyet Bayramı’nın tüm ülkeye ve insanlığa hayır getirmesini temenni ederek, “Cumhuriyetimizin 100. yılında, fener alayına katılan kıymetli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.