Taşköprü Belediye Başkanı’ndan taşıma seçmen iddialarına sert tepki: Kişi kendinden bilir işi

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü beldesinde, AK Parti ve CHP belde teşkilatları, taşıma seçmen iddiasıyla Yalova İl Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. Bu itirazlara cevap veren Taşköprü Belediye Başkanı İsmail Arslan, iki partiye yönelik sert eleştirilerde bulundu. Arslan, kendilerinin her seçim döneminde otobüs otobüs oy taşıdıklarını söyleyerek, “Kişi kendinden bilir işi” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2024 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 16:01
https://www.yalovahayat.com/

AK Parti ve CHP Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü beldesinde seçmen listelerine beldede yaşamayan kişilerin kaydedildiğini belirterek il seçim kuruluna itirazda bulunmuşlardı. Bu çerçevede bir açıklama yapan Taşköprü Belediye Başkanı İsmail Arslan ise yaptığı açıklama ile AK Parti ve CHP'yi eleştirdi. Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, beldede hatalı seçmen kayıtları olabileceğini kabul etti. Ancak bunun kasıtlı bir durum olmadığını, 2023 yılında meydana gelen Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından beldede ve yazlık sitelerde geçici olarak birçok misafir kiracının gelip gittiğini belirtti. Ayrıca, fahiş fiyat artışlarından dolayı özellikle tersaneler ve fabrikalarda çalışanların kira olarak nispeten daha uygun olan beldedeki yazlık konutlara yönelmiş olduğunu ifade ederek, bu kadar sirkülasyonun olduğu yerde seçmen listelerindeki uyumsuzlukların doğal olduğunu savundu.

Taşköprü Belediye Başkanı İsmail Arslan, kolluk kuvvetlerinin bu konuda gerekli inceleme ve düzeltmeleri yaptığını da vurguladı. Taşıma seçmen iddialarını ortaya atan AK Parti ve CHP belde teşkilatlarına ise tepki gösteren Arslan, “Kimsenin aklının ucundan geçmediği zamanlarda eski köye yeni adetle otobüs otobüs oy taşıyanlarla şuan da omuz omuza açıklama yapıyorlar. Yahu ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Söylenenlere elbette ki kulak asmıyorum çünkü zaten kendileri bu konuda vukuatlı” dedi.

Arslan, “Daha seçmenini dahi tanımadan aday adayı olan kardeşlerim” diye hitap ettiği AK Parti ve CHP’nin aday adaylarına da göndermede bulunarak, “Beldemizin sorunlarına duyarsız kalan, beldemize hiçbir katkısı olmayan, sadece seçim zamanı beldemize gelip oy isteyen, beldemizin değerlerine saygısızlık eden, beldemizin huzurunu bozmaya çalışan bu kişilerin beldemizde hiçbir şansı yoktur. Beldemizin geleceği için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.