Tasarruf tedbirlerine YTSO’dan tam destek! “Bu uygulamayı önemsiyor ve destekliyoruz”

Hayata geçirilen ‘Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ hakkında açıklamada bulunan YTSO Başkanı Cemil Demiryürek, uygulamayı desteklediklerini ve önemsediklerini ifade etti. Demiryürek, tasarruf tedbirlerinin bir döneme bağlı bir uygulama olmaktan çıkartılarak bir kültüre dönüştürülmesinin önemine de vurgu yaptı. Demiryürek, tasarruf tedbirlerini uygularken yerel basın gibi kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan özel sektör temsilcilerine de pozitif ayrımcılık yapılabileceğini kaydetti

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 13:50
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Cemil Demiryürek, ‘üretirken verimli ve harcarken tasarruflu olmayı’ hedefleyen kamuda tasarruf programını bir döneme mahsus bırakmayıp, ülke kültürüne yerleşmesi gerektiğini belirtti. Açıklanan tedbirleri önemsediklerini ve desteklediklerini dile getiren YTSO Başkanı Cemil Demiryürek, “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi, iş dünyası temsilcileri olarak bizleri oldukça memnun etmiştir. Devlet harcamalarının rasyonelleştirilmesi, israf ve verimsizliğe yol açan kamu harcamalarından tasarruf edilmesi ve bu kaynakların verimli harcama alanlarına yönlendirilmesi, sadece bütçe disiplini için değil, aynı zamanda ekonomik gelişme açısından da fayda sağlayacaktır. Enflasyonla ciddi bir mücadele içerisindeyiz. Açıklanan tasarruf tedbirleri ile birlikte umarız 3 yıl sonunda enflasyonla mücadelede arzulanan, istenilen seviyeye ulaşılır ve toplumumuzun her kesimi daha refah bir seviyeye ulaşabilir. Kaynakların doğru kullanımı ve az kaynakla çok hizmet üreten bir ülke haline gelebilmemiz gerekmektedir. İş dünyası olarak kaynakların doğru kullanımı ve tasarrufun karlılık, sürdürülebilirlik ve rekabet için çok önemli bir konu olduğu bilinmektedir. Bu nedenle açıklanan tedbirleri çok önemsiyor ve destekliyoruz. Biz YTSO olarak da Odamızda bu tasarruf tedbirlerini uygulayacağız. Açıklanan paketin kamuda tasarruf, bütçe harcamalarında disiplin ve yatırımlarda verimlilik olmak üzere üç önemli ayağı bulunuyor. Açıklanan önlemler kadar uygulama süreci de büyük önem arz ediyor. Uygulama aşamasının tavizsiz bir şekilde yürütülmesi, hem enflasyonla mücadeleye pozitif yönde katkı sağlayacak hem de devletin verimliliğe odaklanacağı yönünde güçlü bir mesaj olacaktır. Hazine ve Maliye Bakanımızın da açıkladığı gibi önümüzdeki dönemde ilave önlemlerin devreye alınacak olmasını, kamunun bu süreçteki kararlılığının önemli bir göstergesi şeklinde değerlendiriyorum” dedi.

“Yerel basın temsilcilerine pozitif ayrımcılık yapılabilir”

Başkan Demiryürek, açıklamasında yerel basına da değinerek, “Tabi burada önemli bir konu ise tasarruf tedbirlerini uygularken yerel basın gibi kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan özel sektör temsilcilerine pozitif ayrımcılık yapılabilir diye düşünüyorum. Çünkü vatandaşın haber almasını sağlayan bu sektör aynı zamanda kamu tarafından yapılan çalışmaların da en iyi şekilde duyurusunu yapan vatandaşa ulaştıran kuruluşlardır. Önümüzdeki süreçte tasarruf kültürünün toplumun her kesiminde yaygınlaşması gerektiğini ve bunun ülkemiz olarak çocuk, genç, yaşlı herkes tarafından kabul gören bir yaşam şekli haline gelmesini diliyorum” dedi.