Tarım ve Orman Müdürü Parıldar kurban pazarında vatandaşı bilgilendirdi

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Kurban Pazarı'nı ziyaret ederek kurban satıcıları ve alıcılarıyla görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 07:19
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 07:19
https://www.yalovahayat.com/

16-19 Haziran 2024 tarihleri arasında idrak edilecek Kurban Bayramı öncesinde çeşitli ziyaretlerde bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, kurban satıcılarıyla sohbet ederek kurbanlık satış sürecini değerlendirdi. Suat Parıldar’a ziyaretinde İl Müdür Yardımcısı Selçuk Yaman, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü İskender Karael ve Veteriner Hekim Murat Kara eşlik etti.

“Kurbanlık hayvanlar belirlenen izinli satış yerlerinden alınmalı”

Kurban pazarlığına da aracılık eden Parıldar, kurbanlık sürecinde dikkat edilecek hususlarla ilgili vatandaşlara bilgi verdi. Kurban için seçilecek hayvanların belirli bir olgunluğa gelmesi gerektiğini hatırlatan İl Müdürü Suat Parıldar,  “Küçükbaş hayvanlar 1 yaşını, büyükbaş hayvanlar 2 yaşını doldurmuş olmalıdır. Kurbanlık hayvanlar belirlenen izinli satış yerlerinden alınmalı, kulak küpesi olmalıdır. Aşılı olup olmadıkları kontrol edilmelidir. Vatandaşlarımız Tarım ve Orman Bakanlığı'nın mobil uygulaması olan 'TarımCebimde' üzerinden küpe numaralarını girerek kurbanlık hayvanların ırk, cinsiyet, yaş, tür ve aşı bilgilerini sorgulayabilirler. Veteriner sağlık raporu olmayan, çok zayıf, bakışları donuk, tüyleri karışık ve mat olan, salya ve gözde akıntısı bulunan, çevreye karşı çok tepkisiz veya aşırı duyarsız hayvanlar tercih edilmemelidir. Gebe veya yeni doğum yapmış, çok genç veya gelişimini tamamlamamış hayvanlar kurbanlık için uygun değildir." şeklinde bilgi verdi.

Serap Polat