Tarım Orman Bakanlığı 81 İlde Çapraz Denetimlere Başladı

Yasa dışı su ürünleri avcılığı yapan vatandaşlara Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 81 ilde eş zamanlı denetimler başladı. Yasa dışı olarak yapılmakta olan su ürünleri avcılığı nedeni ile ülke genelinde karaya çıkış yerleri, satış yerleri, soğuk hava depoları, gemiler ve balık hallerinde eş zamanlı olarak denetimler gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2023 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2023 16:34
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Tarım İl Müdürlüğü Ekipleri Su Ürünleri Denetim bölümü, tüm illerde yapılan eş zamanlı olarak Yalova genelinde karaya çıkış yerleri, satış yerleri, soğuk hava depoları, balıkçı tekneleri ve gemilerinde denetlemelere başladı. Yapılan denetimler sayesinde iç sularda ve denizde su ürünlerinin korunması ve geliştirilmesi ile Türkiye ekonomisine katkı sunularak, hayvansal gıda ihtiyacı karşılanarak biyoçeşitliliğin devamı sağlandı.

Gerçekleştirilmekte olan denetimler 29 Eylül Cuma günü gece yarısına kadar devam edecek, yapılan denetimlerde yasa dışı su ürünü avcılığı ve satışı ile ilgili şikayetler anlık şekilde değerlendirilecek. Rutin denetimler ise sezon boyunca devam edecek.

Tarım Orman Bakanlığı 81 İlde Çapraz Denetimlere Başladı.

Haber/Murat Can Aytemur