Tahsin Becan, “Çamlık Otel turizme kazandırılmalı”

Termal’de atıl durumda bekletilen Çamlık Otel’in Termal’e ve ilçe turizmine yeniden kazandırılması gerektiğini ifade eden CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, konuyu yeniden TBMM gündemine taşıyacağını dile getirdi

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2024 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 10:29
https://www.yalovahayat.com/

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Çamlık Otel’in yeniden turizme kazandırılması için geçtiğimiz aylarda TBMM'ye verdiği soru önergesiyle dikkat çekmişti. Becan, yıllardır atıl durumda olan Çamlık Otel'in kaderine terk edilmemesi gerektiğini vurguladı ve acil adımların atılması çağrısında bulundu.

Termal bölgesinin geçmişteki yoğun talebini hatırlatarak, Çamlık Otel’in devlet tarafından işletilmeye başlandığından beri kullanılmadığını belirten Becan, “Termal’in doğası ve denizine olan yakınlığıyla benzersiz bir konumda. Eskiden Termal’de yer bulamazdınız. Ne zaman devlet çalıştırmaya başladı, o zamandan beri atıl durumda duruyor” dedi.

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan bayramdan sonra Çamlık Otel’i yeniden TBMM gündemine taşıyacağını da sözlerine ekledi.

Sağlık Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı’nın ortak alacağı bir kararla Çamlık Otel’in yeniden canlandırılabileceğini ifade eden Becan, Afyon’daki kür merkezlerini örnek göstererek Termal’in sahip olduğu doğal güzelliklerin ve denize yakınlığının önemli avantajlar sunduğunu belirtti.  Becan, "Afyon’daki çoğu oteller kür merkezi şeklinde ama otelden çıktıktan sonra gidecek hiçbir yeriniz yok. Termal öyle değil. Ormanı var; 10 dakika sonra denizdesiniz. Burayı biz değerlendirememişiz bugüne kadar” diye konuştu.

Becan, Çamlık Otel'in profesyonel bir firmaya özelleştirilmesi gerektiğini de savunarak, “Bu işi marka olarak yapan, profesyonel bir firmaya özelleştirmek lazım. Yalova’ya, Termal’e, turizme faydası olsun” şeklinde konuştu.