Suna Koçal Çin’de sergi açıyor

Geleneksel Türk El Sanatları Eğitmeni Suna Koçal, Pekin Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü'nün davetlisi olarak Pekin'de Pazar günü sergi açılışı gerçekleştirecek.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2024 08:22
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2024 08:22
https://www.yalovahayat.com/

14 senedir büyük bir özveriyle Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olarak Geleneksel Türk El Sanatları Eğitmenliği yapan Suna Selma Koçal yurt içinde ve yurt dışında eğitim ve sergi çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce Japonya Tonami Sanat Galerisi'nde ve Kanada Ottawa'da Türkiye adına sergi açan Koçal, Almanya-Frankfurt Kitap fuarında Hikmet Barutçugil'in başkanlığında yapılan dünyanın en büyük ebrusu rekor grubunda yer aldı.

Yine Almanya/Bonn-Bad Godesberg'te Hikmet Barutçugil ile beraber Ebru gösterileri ve Ebru sergisi açan Suna Koçal, bu defa Çin’de sergi açacak. Pekin Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü'nün davetlisi olarak gittiği Çin-Pekin'de, Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa’nın eşi Tülay Musa ve iki Çinli sanatçı ile beraber sergi açacaklarını duyuran Suna Koçal, kendisine bu gururu ve heyecanı yaşatan Büyükelçi İsmail Hakkı Musa’ya ve Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ali Oğuzhan Yüksel’e teşekkür etti.

 Serap Polat