Subaşı’nda afetlere karşı iş birliği konuşuldu

Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay’ı makamında ziyaret eden MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam ve yönetim kurulu üyeleri afetlere hazırlık konusunda iş birliğini masaya yatırdılar

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2024 06:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2024 06:21

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam ve yönetim kurulu üyeleri, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, olası bir afete karşı il merkezi, ilçe ve beldelerin hazır olması konusu ele alındı.

Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, MAG-DER'in çalışmalarını önemsediklerini belirterek, belediye olarak MAG-DER'in beldede sürdürdüğü çalışmalara destek vermeye devam edeceklerini ifade etti. Canbay, "MAG-DER'in afet hazırlıkları konusunda yaptığı çalışmaları takdir ediyoruz ve her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

Afet eğitimi vurgusu

MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam ise, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay'a bugüne kadar sağladığı maddi ve manevi destekler için teşekkür etti. Karaçam, olası bir depremde Yalova'nın en az 1-2 gün boyunca kendi imkanları ile arama ve kurtarma çalışmalarını yürütmek zorunda kalabileceğini hatırlatarak, "Bu nedenle afet eğitimi almış insan sayısının arttırılması gerekiyor” dedi.

Karaçam, Yalova merkez, ilçe ve beldelerde herkesi de MAG gönüllüsü olmaya davet etti.

Hazırlıklar sürecek

Turan Canbay, belediye olarak afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemine değinerek, "Olası afetlere karşı her zaman hazırlıklı olmalıyız. Bu konuda MAG-DER'in yaptığı çalışmalara destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sabri Karaçam ise, afetlere karşı bilinçlenmenin ve hazırlıklı olmanın hayat kurtarabileceğini belirterek, "Toplum olarak afetlere karşı bilinçlenmeli ve hazırlıklı olmalıyız. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.