Subaşı Belediye Başkanı Canbay, selden etkilenen çiftçileri ziyaret etti

Yalova’nın Subaşı beldesinde etkili olan sağanak yağış sonrası dere taştı, ekili alanlarda ve seralarda ise zarar meydana geldi. Belediye Başkanı Turan Canbay, hasar tespit çalışmalarının başladığını ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2023 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2023 16:58
https://www.yalovahayat.com/

Yalova’nın Subaşı beldesinde kısa bir süre önce meydana gelen kuvvetli sağanak yağış ve fırtınada ekili alanlarda ve seralarda zarar meydana gelmişti. Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, yaptığı saha ziyaretlerinde incelemelerde bulundu. Zarara uğrayan çiftçileri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunan Canbay, mevcut durumları hakkında bilgi alarak birlikte neler yapabileceği konusunda fikir alışverişi yaptı.

Canbay, “Hızlı ve kuvvetli bir sağanak yağışı yaşadık. Bölgemizdeki çiftçilerimizi, esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı yaşanan yoğun yağış sonrası ziyaret ettik. Maalesef bazı noktalarda hasar büyük.

Bu zararın karşılanması için hasar tespit çalışmaları AFAD ile İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri tarafından yapılmaya başlandı. Belediye olarak biz de konunun takipçisi olacağız. Meydana gelen hasarın en kısa sürede tespit edilip yaraların bir an önce sarılmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Yetkililer hasar tespit çalışmalarının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini ve hasar sırasında meydana gelen durumun sonucu belgelemenin önemli olduğunu ifade ettiler.