SSK ve Bağkur emeklilerine ek zamda sona gelindi

2023 yılı enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra memur ve memur emeklisine yüzde 49,25 oranında zam yapıldı. Bu zamla birlikte SSK ve Bağkur emeklisine de yapılacak zam oranı belli oldu. Yüzde 37,57 oranında zam yapılan SSK ve Bağkur emeklileri zam oranını kabul etmeyince yeniden masaya oturuldu. En düşük emekli aylığının düzenlenmesine yönelik çalışmalar önümüzdeki hafta kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2024 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2024 12:18

Hükümet, SSK ve Bağkur emekli aylıklarında iyileştirme yapılmasına yönelik çalışmalarda sona gelindi. Önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek kabine toplantısında hazırlanan teklif çalışmaları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak ve ardından ek zam kararı verilecek.

En düşük emekli aylığına yapılan yüzde 37,57 oranındaki zam emekliler tarafından yetersiz bulununca emekli aylığında iyileştirme yapılmasına yönelik çalışmalar için Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi.

TÜİK tarafından 3 Ocak'ta açıklanan yıllık enflasyon sonuçlarına göre 2023 yılı enflasyon oranı yüzde 64,77 olarak açıklandı. 2023 yılı enflasyon rakamıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin maaş artış oranı da netleşmişti. Memur ve memur emeklisinin yüzde 49,25'lik maaş zammına karşın, işçi ve Bağkur emeklisine yapılan zam oranının yüzde 37,57'de kalması kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

Tepkiler üzerine SSK ve Bağkur emekli aylıklarında iyileştirmeye gidilmesine yönelik Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz koordinasyonunda çalışmalara başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye bakanlıkları düzenleme için gerekli hazırlıklarını tamamladı.

Mevcut durumda 7 bin 500 lira olarak uygulanan en düşük emekli maaşının yükseltilmesine yönelik farklı senaryoların yer aldığı çalışma planı, önümüzdeki hafta yapılacak Kabine Toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Kabine toplantısındaki değerlendirmelerin akabinde neticelendirilecek çalışma, kamuoyuyla paylaşılacak ve kararın yasalaşması için Meclis'e sevk edilecek.

Hilal Baldemir