Son dakika! Yüz binlerce öğrenci bekliyordu: KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı

Üniversitelere yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından en önemli konuların başında gelen barınma sorununu dert eden öğrenciler KYK yurtlarına başvuru yapıyor. Okulların açılmasına sayılı günler kala yurt başvuru sonuçlarını büyük merakla bekleyen öğrencilere müjdeyi Bakan Osman Aşkın Bak verdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 12:16

Üniversiteye yerleşen yüz binlerce gencin merakla ve endişeyle beklediği haber geldi. Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı devlet yurtlarına başvuru yapan öğrenciler sonuçların açıklanmasını dört gözle bekliyordu.

Son dakika haberine göre; Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB Yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Bakan Bak, 2024-2025 akademik yılında, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrencilerle ara sınıf öğrencileri için Gençlik ve Spor Bakanlığı yurt başvurularının sonuçlandığını duyurdu.

SONUÇLAR E-DEVLET'TE

GSB yurt başvurusu yapan öğrencilerin sonuçları e-Devlet kapısı üzerinden öğrenebileceğini dile getiren Bak, şunları kaydetti:

Başvuruları 20 Ağustos ile 24 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleşen yurt yerleştirme sürecimizin ilk aşaması tamamlandı. Yapılan başvurular, 12 kamu kurumu tarafından dijital olarak analiz edildi. Titizlik ve hassasiyetle gerçekleştirilen yerleştirme sürecinde başvurusu geçerli sayılan öğrencilerimizi gelir, başarı ve sosyal durum kriterlerini esas alarak değerlendirdik ve buna göre dijital ortamda bir puanlama sırası oluşturduk. Bu sıralamayla öğrencilerimiz, kazandıkları okula en yakın yurda yerleştiler. Eğer o yurtta yer yok ise bir sonraki yurda yerleştirildiler. 81 ilde bakanlığımıza bağlı 857 yurt binasında, 987 bin kapasitemiz bulunmakta. İlk aşamada, yüzde 88’lik bir yerleştirme oranı yakalayarak yeni bir rekora imza attık. Bu oran ilerleyen günlerde artacaktır.

DİKKAT! KAYIT İŞLEMLERİ 7 EYLÜL'DE SONA ERECEK

Yerleştirme sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerini tamamlamak için yalnızca 2 gün süreleri var. GSB yurt kayıt işlemleri 7 Eylül Cumartesi günü sona erecek. Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin, kayıt işlemlerini 7 Eylül Cumartesi günü saat 23.59'a kadar e-Devlet kapısı üzerinden tamamlaması gerekiyor.

Yurt kaydının tamamlanması için ilk kayıt ücretinin Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ödenmesi ve e-Devlet kapısı üzerinden taahhütname onayının verilmesi gerekiyor.

Hilal Baldemir