Son dakika! Pazar günü kuaförler ve güzellik merkezleri açık olacak

Ticaret Bakanlığı tarafından yazın başında kuaför, güzellik merkezi ve berberlere yönelik Pazar günü kapalı olma zorunluluğu kararı alınmıştı. Özellikle kuaför işletmeleri ve kadınlar tarafından tepki çeken kararın ardından bir son dakika gelişmesi yaşandı. Ticaret Bakanlığı, kadın kuaförleri ve güzellik merkezlerinin pazar günleri kapalı olma kararından muaf tutulduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 15:06

Kadınların en önemli uğrak noktalarından olan kuaförler ve güzellik merkezleri için haftanın bir günü kapalı olma zorunluluğu getirilmesi büyük tepki çekmişti. Özellikle bu kararın düğün sezonu olarak kabul edilen yaz aylarında alınması gündem olmuştu. Berberler içinde geçerli olan karar 2 aydır uygulanıyordu.

1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giren karar ile tüm berber, kuaför ve güzellik salonları, haftanın bir günü kapanmaya başladı. Bakanlık kapalı olacakları günü belirlemeleri için meslek odaları ve valilikleri görevlendirdi. Fakat yurdun birçok yerinde Pazar günü kapalı olma kararı alındı.

Fakat kadınların Pazar günü kuaförlerin kapalı olmasına tepkisi büyük oldu. Düğünler genellikle Pazar günü yapıldığı için o gün kuaförlerin kapalı olması özellikle gelin adayları için tepki çeken bir karar oldu.

BAKANLIK YENİ BİR KARAR DAHA ALDI

Ticaret Bakanlığı bu kararın değiştirilmesi yönünde bir adım attı ve yeni kararını duyurdu. Bu kararın tartışmalara neden olmasının akabinde de kadın kuaförleri ve güzellik merkezleri, pazar günleri kapalı olma kararından muaf tutuldu.

Yeni kararın, kadın kuaförleri ve güzellik merkezlerinden gelen taleple alındığı tahmin edilirken berberler için herhangi bir muafiyet söz konusu değil.

Hilal Baldemir