Son Dakika! İsrail, Şam ve Halep Havalimanı’nı vurdu! İsrail'in hedefinde Suriye'mi var?

7 Ekim günü Hamas güçlerinin İsrail'e karşı başlattığı operasyonla tüm dünya ayağa kalktı. 7 Ekim'de başlayan gerilimde ipler iyice gerildi ve Orta Doğu'da sular durulmuyor. İsrail bu sefer hedef değiştirdi ve Suriye hava sahasına girdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2023 17:11
https://www.yalovahayat.com/

7 Ekim günü Hamas güçlerinin İsrail'e karşı başlattığı operasyonla tüm dünya ayağa kalktı. 7 Ekim'de başlayan gerilimde ipler iyice gerildi ve Orta Doğu'da sular durulmuyor. Hamas güçlerinin başlattığı saldırılara karşılık vermeye başlayan İsrail Gazze'yi durmadan vurmaya başladı.

Ortadoğu adeta ateş çemberine dönüştü. Gazze'deki çatışmalar altıncı günü geride bırakırken ölü ve yaralı sayısı artıyor.  

Şam ve Halep Havaalanını Vurdular

İsrail Gazze’yi abluka altına alırken ve kara harekâtı hazırlıkları devam ediyor.  Suriye Devlet Televizyonundan bir son dakika haberi geldi. İsrail saldırıları bir anda başka bir boyut aldı.  İsrail hedefini bir anda Suriye’ye çevirdi. Şam ve Halep’te bulunan ana havaalanlarını hedef aldı.  İsrail’in bu saldırılar sonucunda Suriye hava savunma sisteminin aktif hale geldiği belirtildi.  

Uçak Tahran’a Geri Döndü

Bazı kaynaklara göre Tahran’dan havalanan İran Dış İşleri Bakanına ait bir uçak, İsrail’in hava saldırıları nedeniyle Suriye hava sahasına inemeyince Tahran’a geri döndü.