Son dakika: Instagram açılıyor mu? Instagram erişim engeli kalktı mı? Instagram ne zaman açılacak? AK Parti’den açıklama var!

Türkiye’de erişime kapalı olan sosyal medya platformu Instagram tam 7 gündür mahkeme kararı ile kapalı. Kamuoyunda tepkilerin artması ile konuya ilişkin AK Parti cephesinden yeni bir açıklama geldi. Son olarak 7 Ağustos’ta Meta şirketi yetkilileri ile toplantı yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, görüşmelerin istedikleri gibi gitmediğini ve Instagram yetkililerinin Türkiye’nin şartları kabul etmediğini dile getirmişti. Son olarak AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, konuyla ilgili açıklama yaptı. Peki, Instagram açılıyor mu? Instagram erişim engeli kalktı mı? Instagram ne zaman açılacak? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2024 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2024 16:19

Instagram’ın Türkiye’de erişime kapatılması birçok tartışmayı beraberinde getirirken, dijital platform üzerinden satış yapan kişiler büyük mağduriyet yaşıyor. 2 Ağustos’tan bu yana kapalı olan Instagram’ın Türkiye ekonomisine günlük maliyeti 1,9 milyar lira olarak açıklanırken, kapalı kalmaya devam etmesi durumunda ekonomide açtığı boşluk giderek büyüyecek. Vatandaşlar her an konuyla ilgili bir gelişme beklerken konuyla ilgili son olarak AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, merak edilenleri yanıtladı. Peki, Instagram açılıyor mu? Instagram erişim engeli kalktı mı? Instagram ne zaman açılacak? İşte detaylar…

INSTAGRAM AÇILIYOR MU? INSTAGRAM ERİŞİM ENGELİ KALKTI MI?

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Ala, erişim engeli getirilen Instagram'ın son durumu ile ilgili de değerlendirmeler yaptı. 'Türkiye'nin özgürlükleri kısıtlamak için değil, özgürlükleri genişletmek için çalışmalar yaptığını' dile getiren Ala, görüşmelerin devam ettiğini ve kısa sürede netice alınacağını umduklarını dile getirdi.

Ala'nın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

"Türkiye'nin hassasiyetleri var. Biz burada özgürlüklerin garantisi olarak yürüyoruz. Birisi özgürlükleri kısıtlıyor. İnsanların yaptığı paylaşımları kaldırıyor. Özgürlüklere müdahale ettikleri için Türkiye burada vaziyet aldı. Türkiye burada özgürlükleri kısıtlamak için değil, özgürlükleri genişletmek için bu görüşmeleri yapıyor. Vatandaşlarımızdan sabır rica ediyorum. Biz, muhataplarımızın Türkiye'nin hassasiyetlerini dikkate alan adımları atsın diye uğraşıyoruz. Diğerinde ise çocukları korumaya yönelik. Bu alanı birlikte yönetmeliyiz. Biz, böyle bir iletişim devriminin olduğu çağda bunları kısıtlayarak yola devam etmeyi arzu eden bir iktidar değiliz. Ben kısa zamanda netice alacağını düşünüyorum."

Instagram’ın açılıp açılmayacağı ya da bunun ne zaman olacağıyla ilgili şu an net bir bilgi bulunmamakla birlikte Türkiye ve Instagram arasındaki toplantıların da tekrarı gerçekleşmedi.

Hilal Baldemir