Son Dakika! Hakan Fidan, Mısır'a gidiyor!

7 Ekim günü Hamas güçlerinin İsrail'e karşı başlattığı operasyonla tüm dünyanın göz kulağı adeta orta doğuda. 7 Ekim'de İsrail ve Filistin arasında başlayan gerilim gün geçtikçe iyice tırmanıyor. Türkiye İsrail ve Filistin için arabuluculuk kolları sıvadı. Türkiye'den önemli bir hamle geldi ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan yarın Mısır'a gidecek.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 23:28
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2023 23:28
https://www.yalovahayat.com/

7 Ekim günü Hamas güçlerinin İsrail'e karşı başlattığı operasyonla tüm dünyanın göz kulağı adeta orta doğuda. 7 Ekim'de  İsrail ve Filistin arasında başlayan gerilim gün geçtikçe iyice tırmanıyor. Türkiye  İsrail ve Filistin için arabuluculuk  kolları sıvadı. Türkiye'den önemli bir hamle geldi ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan yarın Mısır'a gidecek.

Hamas güçlerinin başlattığı saldırılara karşılık vermeye başlayan İsrail Gazze'yi durmadan vuruyor. İsrail'in Filistin'e karşı şiddetli saldırılar sonucunda sivil halktan binlerce ölü ve yaralı var. Türkiye'de de sivil halkın can güvenliği ve sivil  kayıpların  bir anca durması adına  adına diplomasi trafiğine son sürat devam ediyor.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, çatışmaların sonlanması ve artan gerilimin bir an önce sonlması adına arabuluculuk dahil, her türlü desteğe hazır olduğunu ifade etti.

Hakan Fidan Yarın Orada

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arabulucuk için önemli görüşmeler yaparken Türkiye'den  sivil halk adına önemli bir hamle daha geldi. Yarın itibariyle Dışişleri Bakanı Hakan Fidan  İsrail-Filistin savaşıyla ilgili değerlendirmede ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Mısır'a gidecek. Hakan Fidan Mısır'da mevkidaşı Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri’nin davetine katılmak üzere Mısır'a resmi ziyeret gerçekleştirecek. Bakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri’nin davetine icabetle 13-14 Ekim tarihlerinde Mısır’a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.Görüşmelerde, ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla ele alınması, ayrıca güncel bölgesel gelişmeler ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor. Hakan Fidan ziyaretinin önceden planlanmış bir ziyaret olmasına rağmen orada hem sivil halk hem insanı koridor hemde insani yardımla ilgili önemli gündemleride ele alınacağı söyleniyori. Türkiye'nin ve Hakan Fidan'ın en önemli gündem maddesi ise ateşkes. Hem sivillerin durumu hem Refah Kapısı hem insani yardım hem de Hakan Fidan’ın asıl gündemi ateşkesin süreli de olsa sağlanabilmesi.