Son dakika! Engin Polat tahliye edildi: Polat davasında tutuklu sanık kalmadı

Türkiye’yi sarsan bir son dakika haber paylaşıldı. Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan ve 40 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan Dilan Polat ile eşi Engin Polat’ın yargılandığı davada Dilan Polat’ın ardından Engin Polat hakkında da tahliye kararı verildi. Polat ailesinden tutuklu sanık kalmadı.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 11:06

Türkiye’nin konuştuğu Dilan Polat davasında şoke eden bir gelişme yaşandı. 4 Eylül’de davanın ilk duruşması görüldü ve duruşmanın devamı 5 Eylül Perşembe günü gerçekleşti. Dilan Polat’ın tutuksuz yargılandığı davada şoke eden bir karar çıktı.

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamasıyla tutuklanan ve 40 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan Dilan Polat ile eşi Engin Polat’ın davasında ara karar açıklandı. Mahkeme, Engin Polat, Sezgin Polat ve Alper Kürşat Polat hakkında tahliye kararı verdi.

SAVCI MÜTAALASINDA TUTUKLULUĞA DEVAMINI TALEP ETMİŞTİ

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın 3 ayrı suçtan toplam 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmasının istendiği, 4'ü tutuklu 28 sanık hakkında açılan davanın duruşmasında cumhuriyet savcısı dün gerçekleştirilen duruşmada mütalaasını açıklamıştı.

Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Küşat Polat ve Ahmet Gün'ün lehine, tahliye gerektirecek ölçüde henüz bir değişikliğin bulunmaması, tutuklu sanıkların kaçma şüphesi bulunması hususlarını göz önünde bulundurarak sanıkların tutukluluklarının devamına karar verilmesini talep etmişti.

Hilal Baldemir