Son 4 gün! Whatsapp artık o telefon modellerinde çalışmayacak

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarının başında gelen ve 2014 yılında Facebook'un 21 milyar dolara satın aldığı WhatsApp platformu, yaptığı yeni güncellemeyle bazı telefon modellerinin desteğini keseceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 12:51

Türkiye’de milyonlarca kullanıcısı bulunan ve dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp bazı kullanıcıları üzecek bir haber duyurdu. Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması, yapılacak yeni güncellemenin ardından desteklenmeyecek cihazları açıkladı.

Meta markası olan WhatsApp’ın gerçekleştirdiği yeni güncellemeler, uygulamanın daha güvenli ve stabil bir şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla yapılıyor. Fakat eski model akıllı telefonlar bu güncellemeleri destekleyecek işletim gücüne sahip olmadığından, uygulama bu cihazlarda devre dışı kalıyor.

Eğer şirketin duyurduğu bu telefon modellerinden birini kullanıyorsanız, WhatsApp’ı sorunsuz bir şekilde kullanabilmek için cihazınızı güncelleyebilir veya yeni bir telefon alabilirsiniz​.

İşte desteklenmeyecek telefonlar:

iPhone 7 iPhone 7 Plus iPhone 7s Samsung Galaxy S7 Edge Huawei Mate 9 Pro Samsung Galaxy S7 Xiaomi Mi Note 2 Xiaomi Mi MIX 18K OnePlus 3T LG V20 Sony Xperia XZ Asus ZenFone 3 Deluxe Lenovo Moto Z Xiaomi Mi 5 Pro HTC 10 evo OnePlus 3 HTC 10 Samsung Galaxy A9 Pro Xiaomi Mi 5 Prime

WHATSAPP’I KULLANMAK İÇİN NE YAPMALISINIZ?

Eğer WhatsApp’ın artık desteklemeyeceği bu modellerden birini kullanıyorsanız, uygulamayı kullanmaya devam edebilmek için cihazınızı güncel bir modelle değiştirmek en iyi çözüm olacaktır. Bu şekilde, hem WhatsApp’ın sunduğu tüm güncellemelerden faydalanabilir hem de uygulamayı güvenli bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Hilal Baldemir