Soğuklar geri geliyor, Türkiye karla buluşuyor! İşte Prof. Dr. Şen’den kar tarihi

Şubat ayının geride kalmasıyla birlikte kış ayları boyuncu yalnızca yurdun Doğu Anadolu kesimlerinde ve yüksek kesimlerinde kar yağışı görüldü. Türkiye genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden Şubat ayı son yılların sıcaklık rekorunu kırdı. CNN Türk Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen Mart ayının başlarından itibaren yağışların artış göstereceğini ve sıcaklıkların yeniden düşeceğini ifade etti. Prof. Dr. Şen, "Tekrar yağış geliyor. Bu yağış biraz daha kuvvetli olabilir batı bölgelerimizde. Doğuda ise önümüzdeki Salı gününden sonra biraz soğuma var. Bu soğuma Anadolu'da karla karışık yağmur meydana getirebilir." şeklinde konuştu. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 11:35

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava tahminlerine göre: Ülkenin batı ve kuzey kesimlerinde yer yer parçalı bulutlu, diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık bir hava tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan bölgelerde çığ tehlikesi bulunmaktadır. Gece ve sabah saatlerinde Marmara ile kuzey ve iç kesimlerde ise yer yer yoğun olmak üzere pus, yer yer de sis bekleniyor.

Hava sıcaklığı: Kasım ayından bu yana mevsim normallerinin üzerinde devam eden hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Yurt genelinde çoğunlukla güneyli, güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgâr eseceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaç bölgelerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı.

'Sıcaklık düşecek, yağışlar geliyor'

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, “Önümüzdeki hafta yağışlı bir hafta. Anadolu da kar yağışı var diyelim. Sıcaklıklarda 6-7 derece düşecek. Cumartesi günü sabah saatlerinden olmakla beraber Marmara dâhil olmak üzere Ege ve Akdeniz civarında yağmur girişi var. Bu yağmur girişi çok uzun süreli değil. Batı bölgelerimizde bir günlük bir yağış göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Anadolu genelinde yeniden bir kar yağışı beklediğini ifade eden Prof. Dr. Orhan Şen, “Salı günü tekrar yağış geliyor. Bu yağış biraz daha kuvvetli olabilir batı bölgelerimizde. Doğuda ise önümüzdeki Salı gününden sonra biraz soğuma var. Bu soğuma Anadolu’da karla karışık yağmur meydana getirebilir. Marmara Bölgesi için beklenen bir kar yağışı yok. Yüksek kesimlerde Perşembe günü karla karışık yağmur olabilir, sadece bir gün olarak ama Anadolu’da bu sistem kar yağışı meydana getirebilecek.”

Hilal Baldemir