Simpsons Türkiye kehanetleri 2023

Dünyaca ünlü animasyon dizisi Simpsons kehanetleriyle gündem olmaya devam ediyor. Dünya’da yaşanan büyük olaylar, afetler, salgınlar, siyasi gelişmeler ve daha birçok konuda neredeyse birebir şekilde yazılmış senaryosuyla Simpsonslar herkesi şok ediyor. Peki, kehanet ustası Simpsons’ların 2023 yılı kehanetleri neler? Simpsons Türkiye kehanetleri neler 2023? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2023 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2023 13:01
https://www.yalovahayat.com/

Simpsons dünyaca ünlü ve oldukça sevilen bir animasyon dizidir. İlk bölümü 17 aralık 1989 yılında yayımlanan dizinin geçmişten bugüne çekilen her bölümü neredeyse gerçek hayatın senaryosu niteliğinde. Yaşanan her büyük olaydan sonra Simpsonslar’ın geçmiş bölümlerinden benzer bir kesit ortaya çıkıyor bu da akıllara birçok soruyu getiriyor. Peki, Simpsonlar'ın 2023 kehanetleri nedir? Simpsonlar 2023’te Türkiye için hangi kehanetlerde bulundu?

Yayımladığı her bölümüyle bugünü yansıtan Simpsonslar’ın kehanetleri herkesi şaşkına çevirmeye devam ediyor. 34 yıldır izleyiciyi ekranlara kilitleyen Simpsonlar ele aldıkları konuların yıllar sonra gerçeğe dönüşmesi büyük bir sansasyon yaratmıştı.

Son olarak gerçekleşen kehanetlerden biri Titanik denizaltı kazası oldu. Dizinin, okyanusun dibindeki Titanik enkazına turist götürürken kaybolan denizaltını da bildiği iddia edildi. Simpsonslar’ın yayınlanan bir bölümünde neredeyse bu olayın aynısını yıllar önce çektiği ortaya çıktı.

Simpsonlar'ın 2023 kehanetleri neler?

1989 yılından bu yana toplamda 34 sezon olarak karşımıza çıkan Simpsonslar ailenin babası Homer, annesi Marge, çocukları Bart, Lisa ve Maggie'yi konu alıyor. Dizinin geçmişten bugüne ortaya çıkan olayları öngörmesi adeta bir fenomene dönüşmesine neden oldu.

Dizinin en dikkat çeken kehanetlerinden biri ise, önceki bölümlerinde Donald Trump'ın ABD başkanı olması, sonrasında yeniden aday olması gibi konular işlenmiş ve gerçek olmuştu.

Bir TikTok kullanıcısı Simpsonlar'ın 2023 yılı için yaptığı kehanetleri derleyen video hazırladı, bu videoda enflasyondan nükleer savaşa kadar dizinin kehanetlerini sıraladı.

Simpsons kehanetlerine göre 2023 yılında ABD ve Çin arasında bir nükleer savaş meydana gelebilir. Dizinin geçmiş bölümlerinde bir haber spikerinin, "Amerika ve Çin'in savaş ilan ettiğini büyük bir üzüntüyle bildiririm. Büyük bir nükleer saldırının bir saat içinde kıyılarımıza ulaşması bekleniyor" dediği görülüyor.

Simpsonlar'ın 2023 Türkiye kehanetleri neler?

Bir diğer 2023 kehaneti ise ABD'li gazeteci Natalie Morris dile getirdi. Morris, çizgi dizinin 2023 sonbaharında Kosova-Sırbistan savaşının yaşanacağını öngördüğünü iddia etti.

Morris, "Kosova, Simpsonlar'ın 2023 sonbaharında Kosova ve Sırbistan arasında bir savaş çıkacağını öngören bu sahnesini gördünüz mü? Uğursuz görünüyor." dedi.

Gazeteci Natalie Morris, bu kehaneti, The Simpsons'ın "Home away from Homer" adlı bölümünde gördüğünü dile getirdi. Söz konusu bölüm, 2005 yılında televizyonda yayınlanan bir bölüm.

Morris, bu sahnede ilginç bir ayrıntı daha fark ettiğini belirterek şunları dile getirdi:

"Aynı bölümde Simpsonlar, Oppenheimer filminin gösterildiği sinema salonuna gidiyor. Yıl 2023 ve Oppenheimer sinemalarda."

Yine aynı bölümde aşırı sıcaktan bayılan bir kadının olması dikkat çekti. Bu sahne 2023 yılında dünya genelinde yaşanan rekor sıcaklıkları akıllara getirdi.

Hilal Baldemir