Sigaraya ÖTV zammı geldi! İşte güncel sigara fiyatları

Sigara ve tütün mamullerine mayıs ve haziran aylarında peş peşe zam yapılmasından sonra en ucuz sigaranın fiyatı 61 lira olmuştu. Dün açıklanan 6 aylık enflasyon rakamının ardından Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) de otomatik olarak artış gösterdi. Sigara ve tütün mamullerinin fiyatını doğrudan etkileyen ÖTV oranına gelen zamla birlikte bütün sigara fiyatlarına zam yapıldı. İşte güncel sigara fiyatları…

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 10:00

Türkiye’de tüm gözler TÜİK’in 6 aylık enflasyon verilerini açıklamasına çevrilmişti. Enflasyon rakamlarının ardından 6 aylık enflasyon farkına göre belirlenen ÖTV oranları da kesinleşmiş oldu.

Haziran ayı enflasyonu ve 6 aylık enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından akaryakıt ile birlikte alkollü içkiler ve tütün mamullerinde de özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarları yükseldi.

SİGARA FİYATLARINA 9 VE 10 LİRALIK ZAM

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Sigaraya 9 TL zam geçişi oldu memlekete hayırlı uğurlu olsun. Bazı çeşitlerine 10 TL geldi" ifadesini kullandı.

Önümüzdeki haftadan itibaren raflara yansıması beklenen zamla birlikte fiyatı 65 TL’nin altında olan sigara markası kalmayacak.

Öte yandan bazı sigara markaları ise ÖTV zammını 4 Temmuz itibarıyla raflara yansıtmaya başlayacak.

GÜNCEL SİGARA FİYATLARI

JTI (Japan Tobacco International) tarafından 4 Temmuz 2024 tarihinden itibaren raflara yansıyacak yeni sigara fiyat listesi açıklandı. İşte detaylar:

Winston Markası

Winston Dark Blue & Deep Blue: 71 TL

Winston Slender: 72 TL

Winston: 75 TL

Winston Slims: 78 TL

Winston Xsence: 80 TL

Camel Markası

Camel Slender: 67 TL

Camel Deep Blue: 68 TL

Camel Black & White: 68 TL

Camel Yellow & Brown: 73 TL

Diğer Markalar

LD Slims: 68 TL

LD: 68 TL

Monte Carlo Slender: 67 TL

Monte Carlo: 67 TL

Camel Yellow 100 (Gram): 145 TL

Hilal Baldemir