Sigara içen tiryakilere bir kötü haber daha geldi! Bugünden itibaren geçerli olacak

Sigaraya gelen zamlar tütünü de etki etmeye başladı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar tütüne gelen zammı sosyal medya üzerinden paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2023 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 10:31

Sigaraya 2023 yılında ard arda gelen zamlar tiryakiyerin belini bükmeye başladı. Nisan ayında 8 lira, Mayıs ayında 5 lira, Eylül ayında 5 lira zam gelmişti ve 2023 yılında sigaraya toplamda 18 lira zam yapıldı.

Ard arda yapılan zamlar sonrasında birçok tiryaki yönelimini değiştirmiş ve tütün kullanmaya başlamıştı. Fakat bugün yapılan açıklama sonrasında tütüne de zam yapıldığı açıklandı.

Tütün ve sigaraya yapılan zammın acımasızca olduğunu düşünen tiryakiler ise "Hayatta ki tek lüksümüzün sigara olduğunu unutuyorlar. Restoran, gezi, tatil, sinema gibi etkinlikler bu maaşlar ile imkansız olabilir. Zamların geri alınmasını talep ediyoruz" şeklinde yorum yaptı.

Philip Morris grubuna ait Marlbora Roll 50 tütün fiyatı 65 liradan 70 liraya çıktı.

Zam ise bugünden itibaren geçerli olacak.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı (TBYD) Erol Dündar, fiyat listesini sosyal medya hesabından paylaştı:

SON OLARAK PHİLİP MORRİS GRUBUNA 5 LİRA ZAM GELMİŞTİ

Türkiye Tekel Bayileri Platform başkanı Özgür Aybaş yaptıpı açıklamada Philip Morris grubu sigaralara zam geldiğini belirtmişti, zam tutarının da 5 lira olacağını duyurmuştu.

TEK DAL SİGARA 5 LİRA OLDU

Sigara ve tütün fiyatlarına yapılan zam sonrasında paket alamayan tiryakiler tek dal sigoaraya yönelmeye başladı. Tütüncülerden aldığımız haberelre göre ise tek 1 dal sigara 5 lira olduğununu açıkladılar.

İlerleyen günlerde sigara fiyatlarına zam gelmesi bekleniyor, fakat bu gelecek zam ne kadar erken gerçekleşecek veya zam gelmeyecek mi halen belirsizliğini koruyor.