Sigara grubunda bir yeni zam daha

Geçtiğimiz hafta JTI grubu sigaralara 5 TL zam gelmesiyle birlikte en ucuz sigara 50 TL bandına yükselmişti. Yapılan yeni bir açıklamayla birlikte Philip Morris grubu sigaralara da zam geldi. Yeni zamla birlikte fiyatı 50 TL altında olan sigara neredeyse kalmadı.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2023 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2023 10:40
https://www.yalovahayat.com/

Sigara grubu ürünlerine son olarak Eylül ayında zam yapılmıştı fakat eylül ayının ardından Ekim ayı sonunda JTI grubu sigaralara 5 TL’lik zam gelmişti. Zamların ardı arkası kesilmezken bugün yine etiket değişimi yapıldı.

Bir önceki zammın şoku atlatılamamışken 5 TL'lik yeni zammın ardından bugün raflarda fiyatlar yine değişti. Buna göre Philip Morris grubu, ürünlerine 5 TL zam yaptı.

Philip Morris grubunda yaşanan fiyat artışının ardından diğer sigara gruplarına da kısa süre içerisinde zam yapılması bekleniyor.

Philip Morris’te yeni fiyatlar

Marl ED

54 TL

Marl To

55 TL

Marl

56 TL

Parl

57 TL

Parl MID

56 TL

Mur

54 TL

Chst

52 TL

Lrk

53 TL

LM

52 TL

JTI sigara grubuna gelecek zammın sinyali geçtiğimiz ay verilmişti. Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, ekim ayı başında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada zammı, "Bir grup sigara çeşidine 5 lira zam geçişi oldu. Diğer gruplara da zam yolda." şeklinde duyurmuştu. Diğer gruplar arasında zamdan nasibini ilk alan Philip Morris grubu oldu.

En ucuz ve en pahalı sigara fiyatı belli oldu

Sosyal medyada yapılan paylaşımlara göre, en düşük sigara fiyatının 50 TL, en pahalı sigara fiyatının ise 57 TL olması bekleniyor.

Hilal Baldemir