“Şiddetin yaşanmadığı bir yıl diliyoruz”

Yalova Barosu, 2024-2025 Adli Yılı’nın açılışına özel olarak “Adli Yıl Açılış Kokteyli” düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2024 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2024 17:20

1 Eylül 2023 tarihinde başlayan 2023-2024 Adli Yıl Dönemi, 19 Temmuz Cuma günü mesai saatinin sona ermesiyle birlikte yaz tatili arasına girmişti. Hakimler, Savcılar ve Avukatlar uzun soluklu bir çalışmanın getirmiş olduğu yorgunluğu geçtiğimiz yaz içerisinde dinlenerek attılar ve yeni dönem için hazırlıklara başladılar.

2 Eylül Pazartesi gününden itibaren yurt genelinde başlayan 2024-2025 Adli Yıl kapsamında Yalova’da da özel bir etkinlik gerçekleştirildi. Yalova Barosu Başkanlığı, yeni dönemin başlangıcına yönelik Yalova Barosu Merkez Binası’nda “Adli Yıl Açılış Kokteyli” düzenledi.

Yalova Baro Başkanı Avukat Elif Turnacı Çavuş, bünyelerinde gerçekleştirdikleri bu özel etkinlik adına kokteyle katılım sağlayan kurum ve kuruluş temsilcilerini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtirken, yeni dönemin tüm Yalova halkına hayırlı olmasını diledi. Düzenlenen “Adli Yıl Açılış Kokteyli” etkinliğine, Yalova Baro Başkanı Elif Turnacı Çavuş’un yanı sıra Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz, Adalet Komisyonu Başkanı Abdulkadir Ungan, Yalova Valiliği Hukuk Müşaviri Soner Kırlı ve baroya kayıtlı avukatlar da katıldı.

Etkinlikte söz alan Başkan Çavuş, “Gerçekleştirilen Adli Yıl Açılış Töreni’nde bu yıl meslektaşlarımıza karşı şiddetin yaşanmadığı, sorunların çözüldüğü bir yıl olması temennisinde bulunmuştuk ama ne yazık ki bu temennimin üzerinden bir saat daha geçmeden çok kıymetli bir meslektaşımız avukat Suna Ekinci bir saldırıya uğradı. Bugün sağlık durumu gayet iyi. Yeni adli yılda hukukumuzun üstün olduğu gerçek anlamda meslek sorunlarımızın çözüldüğü, adil bir yıl olmasını diliyorum. Katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen adli yıl açılış kokteylinin devamında ise Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz de konuşma gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen açılış kokteyli, hukuk camiasının bir arada olarak adaletin önemine vurgu yaptığı ve adli yılın güzel temennilerle başladığı bir ortamda sona erdi.

M. Tunç Tanrıverdi