Sıcaklık yine mevsim normallerini aşacak! İşte bu hafta beklenen sıcaklık değerleri

Kavurucu sıcaklar Haziran ayının başından bu yana etkisini yoğun bir şekilde hissettirirken yurdun birçok yerinde aşırı sıcaklar yangınlara sebep oldu. Günlük yaşamı oldukça zor hale getiren kavurucu sıcaklar yeni haftada da etkisini sürdürmeye devam edecek. Haziran ayının son haftasında sıcaklıkların mevsim normallerinin 5-10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2024 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2024 11:02

Türkiye 2023 yılından bu yana uzun yılların sıcaklık rekorlarını kırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl kırılan sıcaklık rekorlarına bu yıl yenileri eklendi ve özellikle ilkbahar aylarından itibaren neredeyse her gün sıcaklık mevsim normalleri üzerinde seyretti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hafta için hava tahmin raporunu yayınladı. Haziran ayında temmuz ve ağustos sıcaklarının yaşandığına dikkat çeken uzmanlar sıcaklıkların bir süre daha mevsim normalleri üzerinde seyredeceğine dikkat çekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan son tahmin raporuna göre, ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Osmaniye, Kars ve Hakkâri çevreleri ile Ağrı ve Iğdır’ın güney, Van'ın doğu, Hatay’ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, "Pazartesi günü Osmaniye, Kars, Hakkâri, Ağrı, Van ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde yağışlar görülecek. Salı günü ise Adana, Rize, Ağrı, Van, Hakkâri, Trabzon ve Artvin'in kıyı kesimlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak bekliyoruz" dedi.

3 BÜYÜKŞEHİRDE YAĞIŞ YOK

Ankara, İstanbul ve İzmir'de 3 gün boyunca yağış beklenmediğini aktaran Tekin şunları paylaştı:

"Başkentte hava sıcaklığı pazartesi, salı 37, çarşamba günü ise 34 derece ölçülecek. İstanbul'a baktığımızda 30 ila 32 derece arasında seyredecek. İzmir ise önümüzdeki üç gün boyunca 35 ila 37 derece arasında olacak."

Öte yandan meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının çarşamba günü iç kesimlerde bir miktar azalacağı, fakat mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Bugün bazı illerde beklenen hava durumu ise şu şekilde:

EDİRNE °C, 37°C

Az bulutlu

İSTANBUL °C, 30°C

Az bulutlu ve açık

KIRKLARELİ °C, 32°C

Az bulutlu

KOCAELİ °C, 32°C

Az bulutlu ve açık

YALOVA °C, 30°C

Az bulutlu ve açık

A.KARAHİSAR °C, 38°C

Az bulutlu ve açık

DENİZLİ °C, 43°C

Az bulutlu ve açık

İZMİR °C, 34°C

Az bulutlu ve açık

MUĞLA °C, 38°C

Az bulutlu ve açık

ADANA °C, 34°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 31°C

Az bulutlu ve açık

ANKARA °C, 37°C

Az bulutlu ve açık

ESKİŞEHİR °C, 39°C

Az bulutlu ve açık

KONYA °C, 36°C

Az bulutlu ve açık

BOLU °C, 35°C

Az bulutlu ve açık

DÜZCE °C, 34°C

Az bulutlu ve açık

DİYARBAKIR °C, 40°C

Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP °C, 41°C

Az bulutlu ve açık

Hilal Baldemir