SGK personel alım tercih başvurusu ne zaman? SGK personel alımı tercihleri nasıl yapılır? SGK personel alımı branş dağılımı nasıl olacak?

ÖSYM tarafından duyurulan SGK personel tercih başvuruları herkes tarafından araştırılıyor. Adaylar tercih tarihlerini ve branş dağılımını oldukça merak ediyor. Başvuru şartları ÖSYM sayfasında açıklandı. Peki, SGK personel alım tercih başvurusu ne zaman? SGK personel alımı tercihleri nasıl yapılır? SGK personel alımı branş dağılımı nasıl olacak? Kaç kişilik kontenjan mevcut? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2023 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2023 10:55
https://www.yalovahayat.com/

Binlerce adayın merakla beklediği açıklama SGK ve ÖSYM tarafından geldi. SGK personel alımı için şartların yer aldığı kılavuz ÖSYM tarafından yayınlandı. Başvuru şartı olarak KPSS zorunluluğu mevcutken ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puanı, ön lisans mezunları için KPSSP93 puanı ve lisans mezunları için KPSSP3 puanları baz alınacak. Peki, SGK personel alım tercih başvurusu ne zaman? SGK personel alımı tercihleri nasıl yapılır? SGK personel alımı branş dağılımı nasıl olacak?

Adaylar tercihlerini 5-11 Ekim tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr sayfası üzerinden yapabilecek.

SGK Personel alım tercih kılavuzu

SGK Personel alımı tercihleri başvuru ekranı

SGK personel alım tercih başvurusu ne zaman?

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı farklı branşlardan personel alımı yapacağını duyurdu. Bu branşlar ise 1231 büro personeli, 130 destek personeli, 27 koruma ve güvenlik görevlisi, 4 teknisyen olacak şekilde dağıtılacaktır.

Adaylar tercihlerini KPSS-2023/6 tercih kılavuzundan 5 Ekim 2023 saat 10.30’da başlamak üzere 11 Ekim 2023 saat 23.59’a kadar yapabilecek.

SGK personel alımı branş dağılımı nasıl olacak?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2022 KPSS Lisans, 2022 KPSS Ön Lisans, 2022 KPSS Ortaöğretim sonuçlarına göre, Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı merkez ve taşlarda istihdam edilmek üzere personel alınacak. Personel dağılımı şu şekilde olacak:

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında alınacak olan 1231 büro personeli, 130 destek personeli, 27 koruma ve güvenlik görevlisi, 4 teknisyen olacak şekilde toplam 1392 sözleşmeli personel alımı yapılacak.

SGK personel alımı tercihleri nasıl yapılır?

SGK personel alım tercih işlemleri KPSS-2023/6 Tercih Kılavuzu’nda bulunan şartlara göre yapılacak. Adaylar tercih işlemleri için ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak tercih yapacak. Adayların tercih yapabilmek için kılavuzda yer alan şartları dikkatli bir şekilde okumaları gerekir.

Hilal Baldemir