Seçmen listeleri açıklandı mı? Nerede oy kullanacağım?

Bütün Türkiye yerel seçim atmosferine girmişken seçim takvimi 1 Ocak itibariyle açıklanmaya başlandı. Seçmenler nerede ve hangi sandıkta oy kullanacaklarını merak ediyor ve araştırıyor. Vatandaşlar seçmen listelerinin ne zaman askıya çıkacağını merak ediyor. Vatandaşlar oy kullanacakları yeri ve sanığı YSK internet sitesi üzerinden ve E-devlet hesapları üzerinden öğrenebilecek. Peki, Seçmen listeleri açıklandı mı? Nerede oy kullanacağım? İşte konunun detayları…

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2024 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2024 14:02

Yerel seçim takvimi resmi olarak başladıktan sonra vatandaşlar 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde nerede ve hangi sandıkta oy kullanacaklarını merak etmeye başladı. Seçmen listelerinin askı tarihi merak edilirken kimin nerede hangi sandıkta oy kullanacağı araştırılıyor. Yerel seçim sürecinin başlangıç tarihi resmi olarak 1 Ocak’tı. Partiler adaylarını art arda açıklamaya başlarken vatandaşlar da seçmen listelerinin ne zaman askıya çıkacağını merak ediyor. Peki, Seçmen listeleri açıklandı mı? Nerede oy kullanacağım? İşte merak edilen soruların cevabı…

Türkiye genelinde 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için hazırlanan ve 1 Ocak’ta başlayan seçim takvimine göre seçmen listeleri, 4 Ocak Perşembe günü itibarıyla askıya çıkarılacak. Vatandaşlar kontrol ettikleri seçmen listelerine itiraz etmek isteyen vatandaşlar 17 Ocak tarihine kadar itiraz hakkını kullanabilecek. İtirazlar, İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne yapılacak.

Seçmen kaydı sorgulaması yapmak isteyen vatandaşlar bunu hem YSK sitesinden hem de E-devlet üzerinden yapılabilecek.

Seçmenler oy kullanacakları yeri ve sandık numarasını www.ysk.gov.tr adresinden, YSK mobil uygulamasından ve ayrıca e-Devlet Kapısından öğrenebilir.

Vatandaşların nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağı süreci ise 7 Şubat tarihinde belli olacak. 7 Şubat Çarşamba günü seçmen kütükleri kesinleşecek ve seçmenlerin oy vereceği yerler ile sandıkların belirlenmesine başlanacak ardından 11 Şubat’ta seçmenlerin hangi sandıkta oy vereceği kesinleşecek.

Hilal Baldemir