Sağanaklar başlıyor: Kışlıkları çıkarın sıcaklıklar düşüyor!

Hafta sonu ile birlikte yurdun batısında etkisini azaltan sıcaklıklar ile birlikte sağanak yağışta etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmeye göre bugünden itibaren sıcaklıkların düşerek mevsim normalleri altında seyretmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2024 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2024 12:27

Geçtiğimiz hafta sonu yurdun batısı sağanak yağışa teslim olurken sıcaklıklar bir anda düşüşe geçti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yeni haftaya ilişkin hava durumu raporunu yayınladı. Rapora göre, 14 Ekim’den gününden itibaren yurdun genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin altına düşecek.

KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT

Hava Tahmin Uzmanı Kenan Yüksel, "Yağışların pazartesi günü Rize ve Artvin çevrelerinde, çarşamba günü ise Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Bingöl ve Muş'ta kuvvetli olmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre, bu bölgelerde hava sıcaklığı mevsim normallerinin altına inecek. Yurdun güney, iç ve batı kesimlerde ise 3 gün boyunca yağış beklenmiyor.

Yüksel, açıklamasında, perşembe gününden itibaren sıcaklıkların ülke genelinde 5-6 derece birden düşeceğini, buna bağlı olarak da yer yer bazı bölgelerde artık mevsim normallerinin altına ineceğini aktardı. Bazı bölgelerde gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus görülmesi bekleniyor.

3 BÜYÜKŞEHİRDE DURUM

Ankara ve İzmir'de de hafta ortasına kadar yağış beklenmediğini aktaran Yüksel şu bilgiyi paylaştı:

"Ankara'da önümüzdeki 3 gün boyunca yağış yok. Hava parçalı ve az bulutlu, gece sıcaklıkları 9 ila 11 derece, gündüz ise 22-23 derece civarında olacak. İzmir'de de hava parçalı ve az bulutlu, 3 gün boyunca gece sıcaklıkları 17-18, gündüz ise 27-28 derece civarında olmasını bekliyoruz."

İstanbul da haftaya parçalı bulutlu bir hava ile başlayacak. Çarşamba günü ise aralıklı yağmur etkili olacak. Gece sıcaklıkları 14-15, gündüz ise 22-23 derece civarında olacak.

Hilal Baldemir